POSLJEDNJI UBODI JE UBILI?

Prikazana snimka strašnog zločina u Lidlu. U 16 sekundi, Đekić je Vesnu ubo 20 puta. Snimku nije htio gledati

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Svoje su iskaze dali i vještak te psihijatar koji tvrdi kako je u trenutku napada Đekić bio smanjeno ubrojiv

4.10.2022. u 15:58/ RTL Vijesti

U Splitu je nastavljeno suđenje 55-godišnjem Željku Đekiću koji je lani, u studenom, u trgovačkom centru Lidl ubio svoju partnericu koja je u tom trenutku bila na radnom mjestu.

Kako javlja Slobodna Dalmacija tijekom rasprave je prikazana i snimka samog napada na kojoj se vidi muškarac koji u tamnoj majici s kapuljačom na glavi dolazi do početka reda s policama gdje je 44-godišnja Vesna slagala artikle. Na leđima ispod majice skrivao je nož za kojim poseže i počinje ubadati ženu. Ubo ju je dvadesetak puta u 16 sekundi, a ako je suditi po iskazu sudskog vještaka za patologiju na splitskom Županijskom sudu, dr. Antonia Alujevića, posljednje tri smrtonosne ubodno-rezne rane u prsni koš koje su oštetile srce i pluća bile su one koje su je na kraju ubile.

Đekić je na početku prikazivanja zločina pognuo glavu, ali sudac ga je primorao da gleda što je učinio pa je bez ikakvih reakcija odgledao do kraja. Na snimici se vidi i druga žena koja prva pokušava pomoći nesretnoj ženi koja je naposljetku i preminula.

Image
Željko Đekić zvani Lika

Ubojici iz Lidla sudit će sudac koji je izrekao rekordnu presudu od 50 godina zatvora

Image
Željko Đekić zvani Lika

Ubojici iz Lidla sudit će sudac koji je izrekao rekordnu presudu od 50 godina zatvora

Svjedočio je i sudski vještak psihijatar Željko Ključević koji je rekao da je Đekić u trenutku bio bitno smanjeno ubrojiv te je potrebno nastaviti psihijatrijsko liječenje jer postoji opasnost da bi mogao ponoviti kazneno djelo ako se s liječenjem prestane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je i kako je jako moguće da se Đekić zaista ne sjeća samog događaja, kako je i tvrdio, a Ključević navodi da je disocijativna amnezija koja se događa kao posljedica, a ne uzrok traumatskog događaja.

Đekić je naposljetku u svojoj obrani na kraju isticao da je za sve kriva žrtva, da je ona trošila sve što bi on donio u kuću, a žalio je i nad svojom teškom sudbinom.

Upravo se čita

Image
preblage kazne?

Tristo poginulih u prometu, 120 oduzetih auta: Trebamo li postrožiti kazne za kršenje prometnih pravila?

Više s weba

Pročitajte još

Image
nešto krenulo po krivu?

Punio roničaku bocu pa došlo do eksplozije. Stradao muškarac, buknuo i požar

Više s weba