'omalovažavao ih'

Prioriteti našeg 'krivosuđa': Karlovčanin koji je na Facebooku uvrijedio policiju dobio 100 eura kazne

Image

Facebook

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ako plati u roku, oprostit će mu jednu trećinu iznosa, ako ne plati, naplatit će mu prisilino. Morat će platiti i 100 kuna troškova postupa

23.1.2018. u 21:22/ Vijesti.hr

Karlovčanin iz Grabrika, koji nikada u životu nije bio kažnjavan ni kazneno niti prekršajno, dobio je 100 eura kazne jer je uvrijedio hrvatsku policiju.

On je, tako je utvrdila policija pa ga prijavila Prekršajnom sudu u Karlovcu, 15. rujna u 13.15 sati "omalovažavao policajce na način da je sa svojeg facebook profila u grupi za trolanje objavio montiranu fotografiju uvredljivog sadržaja s natpisom "Fuck da Police A.C.A.B."(u grubom prijevodu s engleskog jezika: j…  policiju, odnosno All Cops Are Bastards – svi policajci su kopilad, op.a.), piše KAportal.

Sud je zaključio da je mladić time počinio prekršaj iz domene remećenja javnog reda i mira te mu odredio kaznu od 200 DEM-a (po tom zakonu kazne se i dalje izražavanju u nepostojećoj valuti).

Ako plati u roku, oprostit će mu jednu trećinu iznosa, ako ne plati, naplatit će mu prisilino. Morat će platiti i 100 kuna troškova postupa. Nije poznat razlog koji bi mladića nagnao na ove ružne riječi, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

U požaru u obiteljskoj kući stradale dvije sestre i brat: nesretnici živjeli u podrumu bez struje, grijali se paljenjem kartona

Više s weba