Slučaj Platak

Pročelnik HGSS-a o ozlijeđenom kolegi: 'Nije dobro, ima vrtoglavice, ne može čitati. Policiju ne komentiram'

Image
Foto: Riportal

Nakon što je prijavljen ozlijeđeni HGSS-ovac, njegovi kolege izvjestili su o njegovom stanju, te čekaju susku presudu na cijelu situaciju

2.2.2023. u 14:12/ Elena Pušeljić

Nakon što je policija na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci potvrdila da je zbog nereda na Platku prekršajno prijavljeno pet osoba među kojima je i ozlijeđeni HGSS-ovac, kontaktirali smo članove HGSS-a i zamolili za komentar.

O postupku policije nisu htjeli komentirati, kao ni to što je prijavu zaradio i kolega HGSS-ovac.

"Nećemo komentirati postupke policije sve dok se ne odluči o kazni o čemu će odlučiti sud. Cijelo nasilje smatramo neprihvatljivim. Činjenica je da je trenutno prijavljena i osoba koja je napadnuta", rekao nam je Josip Brozičević, pročelnik HGSS-a.

Pitali smo i u kakvom je stanju napadnuti član HGSS-a.

"Ozlijeđeni kolega nije dobro i dalje je na pretragama. Ima vrtoglavice, mučninu, ne može čitati, ali liječnici pokušavaju što prije riješiti njegovo stanje", dodao je.

Image
brutalni napad

Policija o Platku: 'Prekršaj je počinilo pet osoba, među njima i pripadnik GSS-a. Neće biti privođenja'

Image
brutalni napad

Policija o Platku: 'Prekršaj je počinilo pet osoba, među njima i pripadnik GSS-a. Neće biti privođenja'

Podsjetimo, nešto ranije danas iz II. policijske postaje Rijeka novinarima su se obratili zamjenik načelnika Hari Brnad i Tihomir Pojer, načelnik II. policijske postaje Rijeka.

Odbacili su tvrdnje da je policija išta u slučaju zataškivala, da su odmah priveli napadače koje su u policijskoj postaji alkotestirali te da su bili pod utjecajem alkohola. Ali pod utjecajem alkohola bili i napadnuti, naveli su. Tek danas su dobili mišljenje sudskih vještaka da ozlijeđeni imaju lakše ozljede te da je o svemu obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdili su da postoji osnovana sumnja da je pet sudionika počinilo prekršaje iz domene Zakona o prekršaju javnog reda i mira te da će se protiv njih podnijeti optužni prijedlozi.

"To su osobe koje su bile u BMW-u na Platku i druge osobe koje su se prethodno družile uz alkoholna pića u obližnjem objektu", naveli su iz policije. Među njima je i HGSS-ovac, ali da optužni prijedlog ne ide i ženi koja je bila na Platku.

Iz policije su rekli i da protiv napadača nije podnesena prijava za obijesnu vožnju, iako su bili na stazi Platka, jer se ne radi o javnoj prometnici, nego da je to u domeni komunalnog redarstva.

Odgovarajući na pitanje novinara, iz policije su rekli da je prvi verbalni napad počeo HGSS-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
ŠTO JE POKAZALA ISTRAGA?

Slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji: Kongoanske vlasti utvrdile su da je njihova dokumentacija za posvajanje djece lažna

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZLOUPORABIO POVJERENJE

Direktor s križevačkog područja podignuo više od milijun eura s računa tvrtke

Više s weba