prijavile ga 4 učenice

Profesor optužen za spolno zlostavljanje učenica: 'Upućivao nam je pohotne poglede...'

Image
Foto: shutterstock

Djevojke su kazale da ih profesor nipošto nije dirao, a niti to pokušao, već da im je navodno upućivao pohotne poglede te promatrao intimne dijelove tijela

29.1.2020. u 18:20/ Vijesti.hr

Muškarac (42) ovih je dana službeno optužen za spolno zlostavljanje. Kako bjelovar.live doznaje, riječ je o profesoru jedne srednje škole iz Križevaca kojeg su za spolno uznemiravanje prijavile učenice. I to ukupno njih četiri.

Na službeno podizanje optužnice protiv muškarca Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru se odlučilo 29. studenog prošle godine čemu su, naravno, prethodila ispitivanja i razgovori s četiri srednjoškolke koje su profesora čvrsto odlučile kazneno prijaviti.

Djevojke su kazale da ih profesor nipošto nije dirao, a niti to pokušao, već da im je navodno upućivao pohotne poglede te duže vrijeme promatrao njihove intimne dijelove tijela. Takav neukus je trajao nekoliko mjeseci, što je bilo i više nego dovoljno dugo da učenice osjete ozbiljnu nelagodu pa čak i sram.

"Obavještavam vas kako je ovo državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv okrivljenog M. D. zbog četiri kaznena djela protiv spolne slobode–spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavka 1. Kaznenog zakona, koja djela je počinio na način da je od mjeseca listopada 2018. do 22. veljače 2019. u K., u više navrata djecu koja su se prema njemu nalazila u odnosu zavisnosti i koja su bila posebno ranjiva zbog dobi neverbalno spolno uznemiravao, a što je kod djece izazivalo neugodu i sram", stoji u službenom odgovoru bjelovarskog ODO-a na upit novinara bjelovar.live.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dramatična snimka spašavanja iz požara u Šibeniku

Više s weba