U BJELOVARU

Profesor krao u dućanu salamu i dječju hranu, špricao suzavcem pa skoro pregazio policajca

Image

Profesor s prebivalištem u Zagrebu i Kanadi tijekom istrage se branio kako nije ništa ukrao, a salamu je slučajno zaboravio u džepu. Na kraju je priznao krivnju i sve navode iz optužnice te rekao da mu je žao i da se nešto takvo nikad neće ponoviti

23.11.2022. u 13:35/ Danas.hr

Ovih dana donesena je pravomoćna presuda protiv 60-godišnjeg profesora gastronomije koji je krao hranu u trgovačkom lancu u Bjelovaru, a prije toga, ali i nakon - napravio je niz prekršaja.

Do dućana je stigao u automobilu vrijednom 50 tisuća eura i krenuo raditi probleme. Htio je ukrasti salamu i paket dječje hrane, a poprskao je nekoliko osoba sa suzavcem pa sa svojim automobilom skoro pregazio policajca koji ga je htio zaustaviti na parkiralištu.

Sve se dogodilo u listopadu 2018. godine, a kako piše Danica.hr "od zaštitara trgovačkog centra Spar zatečen je u krađi te je pobjegao pred policijskim službenikom, sjeo u Audi a8 i upalio motor."

Image
bizarna nesreća

Ženu (45) tri puta pregazio vlastiti automobil u samo nekoliko minuta

Image
bizarna nesreća

Ženu (45) tri puta pregazio vlastiti automobil u samo nekoliko minuta

"Kad ga je policajac sustigao i stao ispred vozila te mu izdao zapovijed da izađe, automobilom je krenuo prema njemu koji je u cilju otklanjanja opasnosti izvadio službeni pištolj bez streljiva iz futrole i usmjerio ga prema vozilu", dodaje se u objašnjenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U presudi stoji da se profesor nije zaustavio, nego ponovno krenuo prema policajcu.

A ovo je prethodilo napadu. Zaštitar je na videonadzoru uočio muškarca kako otvara kutiju dječje hrane koju je potom stavio u torbu, a u unutarnji džep jakne kako stavlja salamu.

Upravo se čita

Image
transakcije iza sp-a

Vatreni već sada nadomak zaradi od drugog mjesta u Rusiji, a nezamislive iznose tek mogu zaraditi

"Kada je došao do blagajne, gdje je platio nešto sitno artikala koje je kupio, predstavio sam mu se i zatražio da pođe sa mnom u ured i pokaže osobnu. Pozvao sam i policiju. Bio je izrazito nervozan i rekao da nema osobnu", priča zaštitar pa dodaje:

"Primijetio sam da se primiče vratima, izgledalo je kao da će izaći te sam kolegi rekao da zaključa ured i onemogući ga u bijegu. No, lupio me u prsa i svi smo se počeli naguravati. U jednom trenutku kradljivac je izvukao suzavac kojim je pošpricao sam sebe, mene i kolegu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je profesor krenuo vikati da je srčani bolesnik i da će umrijeti. Donijeli su mu vode i papire da se obriše, a on je rekao da će ih tužiti.

"Kada je došao k sebi, digao se i zbrisao", svjedočio je zaštitar tijekom istrage.

Profesor s prebivalištem u Zagrebu i Kanadi tijekom istrage se branio kako nije ništa ukrao, a salamu je slučajno zaboravio u džepu. Na kraju je priznao krivnju i sve navode iz optužnice te rekao da mu je žao i da se nešto takvo nikad neće ponoviti.

Na koncu je osuđen za napad na policajca. Dobio je godinu dana uvjetnog zatvora, a presuda je odmah postala pravomoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Hrvatskom odjeknula prerana smrt Marijana Kostrenčića

Više s weba