jurio 195 km/h

Prometni stručnjak Rajko Horvat o presudi Kameničkom: 'Poruka presude nije primjerena'

thumbnail
17.11.2020. u 19:30/ Ivana Ivanda Rožić

Stručnjak upozorava kako i javnost utječe na pojedine odluke suda

Brojni građani su šokirani presudom od samo četiri i pol godine Marinu Kameničkom. Rajko Horvat s Fakulteta prometnih znanosti podsjetio je kako obitelji poginulih sada proživljavaju veliku bol. Kamenički je izazvao smrt dviju žena. Mnogi se pitaju kakvu poruku sud šalje ovakvom odlukom.

''Treba biti poruka da se ne čini ovako nešto, naime Kazneni zakon je takav da bi trebao vratiti onog koji bi htio počiniti bilo kakvo kazneno djelo, da to ne počini, a u ovom slučaju možda bi trebalo malo tenzije stišati i sačekati pravomoćnu presudu '', rekao je prometni stručnjak Rajko Horvat.

Stručnjak upozorava kako i javnost utječe na pojedine odluke suda, stoga vjeruje da treba sačekati da se iskoristi sva pravna regulativa. 

''Poruka za ovu presudu sigurno nije primjerena, jer mladi čovjek koji je počinio takvo kazneno djelo s ovom kaznom sigurno neće steći neko povjerenje dalje u društvu'', kazao je Horvat.

Image
'NIJE ME NAZVAO'

Majka žrtve nakon presude Kameničkom za RTL: 'Presuda je farsa. Zbog njegovog divljanja moja kćer nije imala šansu imati dijete'

Image
'NIJE ME NAZVAO'

Majka žrtve nakon presude Kameničkom za RTL: 'Presuda je farsa. Zbog njegovog divljanja moja kćer nije imala šansu imati dijete'

Brojni se pitanju i koja je odgovornost roditelja, jer je Kamenički u vrijeme počinjenja kaznenog djela imao 20 godina. 

''Karakterne osobine čovjeka se stječu u obitelji, tijekom školovanja i u okolinu. Ali obitelj je ta koja najviše može utjecati na odgoj djeteta. Pitanje je kako tako mladi čovjek može doći do tako opasnog, jakog vozila koje je uz njegovo neiskustvo sredstvo za tragičan događaj'', rekao je prometni stručnjak.

Horvat vjeruje da policija može puno kažnjavati, no ako svaki put kad to proslijedi pravosuđu, ako ta kazna nije izvjesna, onda nema kazni koje će pridonijeti sigurnosti u prometu. Niti će takva osoba promijeniti svoje ponašanje u cestovnom prometu. 

''Svi mi smo spremni kritizirati ili čak podupirati novčane kazne, no pitanje je jesmo li spremni poštivati to? Pođimo od sebe, a onda osuđujmo druge'', zaključio je Horvat. 

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
SLUČAJ IZ GOSPIĆA

U mobitelu policajca osumnjičenog za silovanje 33-godišnjakinje pronađena dječja pornografija

Više s weba