čekaju se odgovori

Ravnatelj KBC Split Meštrović o smrti Matijanića: 'Obdukcija je gotova, histološka analiza u tijeku je'

Image
Foto: Miroslav Lelas, Goran Stanzl/Pixsell

Uz inspekciju Ministarstva zdravstva, istrage su najavili i DORH te policija

7.8.2022. u 11:37/ Rade Županović

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović odgovorio nam je kako je obavljena obdukcija te su uzeta sva tkiva organa za histološku obradu kako bi se utvrdio uzrok smrti novinara Vladimira Matijanića.

Podsjetimo, Indexov novinar umro je u 51. godini života u Splitu, a njegova životna partnerica i novinarka Andrea Topić objavila je potresnu ispovijest o posljednjim danima njegova života u kojima se borio s koronom. Bacila je sumnju da djelatnici Hitne pomoći nisu pravovremeno reagirali.

Ravnatelj Meštrović dalje je u svom odgovoru naveo: "Histološka analiza je u tijeku te ćemo po završetku iste obavijestiti obitelj preminuloga kao i javnost o konačnom uzroku smrti gospodina Matijanića. Nad dijelom okolnosti koje se odnose na postupanje djelatnika KBC-a Split u tijeku je Unutarnji nadzor te se očekuje i skorašnji dolazak zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice oko postupanja prilikom pružanja medicinske pomoći gospodinu Matijaniću u Zavodu za hitnu medicinu pa tako i u KBC-u Split. O svim nalazima bit ćete pravodobno obaviješteni."

Image
SUMNJA NA NESAVJESNO LIJEČENJE

DORH najavio provođenje izvida zbog smrti novinara Vladimira Matijanića

Image
SUMNJA NA NESAVJESNO LIJEČENJE

DORH najavio provođenje izvida zbog smrti novinara Vladimira Matijanića

I DORH je objavio kako provodi izvide oko smrti novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povodom više objava u sredstvima javnog priopćavanja, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu će, na temelju članka 205. stavak 6. i članka 206. stavak 4. Zakona o kaznenom postupku, provesti izvide zbog postojanja osnova sumnje da je, za sada, nepoznata osoba/osobe počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja iz članka 181. Kaznenog zakona kojim je prouzročena smrt jedne osobe. Objave u sredstvima javnog priopćavanja se odnose na smrt novinara jednog internetskog portala", objavio je DORH.

Ranije je i Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, potvrdio kako će i policija istraživati okolnosti smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića. "Policija se uključila u događaj temeljem saznanja iz pisma koje je objavljeno o okolnostima smrti Matijanića. Sada predstoje konzultacije s Državnim odvjetništvom da se procijeni ima li elemenata kaznenog djela", rekao je ministar Božinović za Index.

Upravo se čita

Image
buktinja u noći

U Kaštelima izgorio Mercedes, a požar djelomično zahvatio Renault Megan

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ubojica upućen na psihijatriju

RTL prati događanja nakon trostrukog ubojstva: U Splitu se život polako vraća u normalu

Više s weba