POSTALA DIO PRIČE

Razgovarali smo s novinarkom koja je šibenskog bjegunca otpratila natrag u zatvor

15.3.2016. u 19:10/ Nikolina Radić Ančić

Giovanni Nanut zamolio je šibensku novinarku da ga otprati na dobrovoljni povratak u zatvor

Giovanni Nanut (27) je tri mjeseca bio u bijegu. U šibenski zatvor došao je u društvu  novinarke i fotoreportera Slobodne Dalmacije - kako je sam htio.

A sve je počelo neobičnim telefonskim pozivom novinarki Marini Jurković.

"Ja bih se htio danas predati i htio bih se vratiti u zatvor, ali bih se htio vratiti u vašoj prisutnosti. Možemo li se prije toga vidjeti?. Ja sam u jednom trenutku pomislila da se možda netko od kolega šali na moj račun", priznala je novinarka Slobodne Dalmacije.

Dobrovoljnu predaju sina iz prikrajka snimali su njegovi roditelji. Majku je svaki dan zvao sa skrivenog broja i ona ga je i nagovorila da se preda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strahovala sam da nešto ne bi uradio čime bi još više otežao situaciju", kaže JosipaNanut.

Giovanni je pobjegao iz zatvora gdje je služio kaznu od četiri i pol godine jer je smatrao da je nepravedno osuđen za nekoliko teških krađa.

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

RTL DANAS OD 19 SATI! Hrvatska je u Schengenu, pričamo s glavnim ravnateljem policije

Novinarku je odabrao kao javnu svjedokinju jer je smatrao da je o njegovom bijegu izvijestila objektivno.

"Nisam očekivao da će bjegunac doći tu, da će se predati, da će pričati s Marinom, sa mnom", iskreno kaže fotoreporter Cropixa Nikša Stipaničev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A iznenađen je bio i zatvorski čuvar koji je otvorio vrata kaznionice nakon što je Marina pozvonila.

"Stao je, pogledao njega, pogledao mene i zatvorio naglo vrata. Onda je ponovno otvorio vrata i rekao. Ti si, pa nevjerojatno, pa nemoguće. Je li ja to dobro vidim?!", otkriva novinarka.

A kako se i ne bi iznenadili jer Nanut je pobjegao iz bolnice gdje su ga dopratili pravosudni policajci nakon što se ozlijedio u ćeliji. Čuvari su zbog toga stegovno kažnjeni, a on se sada sam vratio u zatvor. 

"Zatvorenik je došao bez utjecaja opijata, alkohola, liječnički pregled je prošao uredno. Zatvorenik je odvojen od ostalih zatvorenika i protiv njega je pokrenut stegovni postupak", kaže upravitelj Kaznionice i zatvora u Šibeniku Ivan Vukojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka vjeruje da će Giovanni dokazati da nije kriv i njena ga vrata čekaju otvorena jednom kad iziđe legalno kroz željezna zatvorska.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nikakav ulov

Strogo zaštićene školjke: Izašao iz mora s mrežicom punom prstaca, a na obali ga dočekala policija

Više s weba