ALI OTKRIVAMO I DOBRE VIJESTI

Razgovarali smo s ocem čije je dijete stradalo na zebri: 'Ima krvarenje mozga, napukla joj je lubanja'

15.10.2022. u 19:26/ Ružica Đukić

Vozio je brzo i preko pune crte pretjecao zaustavljeni autobus. Susjedi tvrde da je u zadnjih deset godina na istom prijelazu stradalo troje djece. A na njihove apele da se postave uspornici - sluha nije bilo

"Znači, mala je izašla iz autobusa na zebru i auto je išao zaobilaziti autobus i tu ju je lupio, znači mala je odletjela 10 metra. Tu je bila u ćošku. Ne znam, ne znam", govori otac djevojčice, Zdravko Sertić.

Tu pored ove zelene ograde koja je, pukom srećom bila otvorena inače bi tragedija bila još i veća, ostala je jučer kasno popodne lokva dječje krvi. I trajni zubi koji su tek zamijenili mliječne. Ali, najvažnije je, ostala je Lucija - živa.

Kad je policija došla donijeli su njezinu tenisicu. Trenutak koji bi slomio svakog, ne samo roditelja.

Image
izlazila iz autobusa

Tinejdžer za volanom Peugeota na zebri naletio na djevojčicu, teško je ozlijeđena

Image
izlazila iz autobusa

Tinejdžer za volanom Peugeota na zebri naletio na djevojčicu, teško je ozlijeđena

"Ima mikro krvarenje mozga. Napukla je lubanja gore iznad arkade. Dijete od devet godina. A, evo, vidite to se vozi tuda ko'. Ne znam. Dobro sam ostao pribran. U momentu kad sam došao, dijete vidio na podu. Ne znam", kaže Sertić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valerija je mama Lucijine najbolje prijateljice. Jučer je autobusnu liniju 203 vozio baš njezin kum.

"Kum je ispričao da je ona se rotirala u zraku iznad auta i pala tu od stup s glavom i rekao je da ako to dijete uopće poživi da će to biti Božje čudo. Znači, mi smo svi od jučer u komi", odgovara susjeda Valerija Ivančić.

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

RTL DANAS OD 19 SATI! Hrvatska je u Schengenu, pričamo s glavnim ravnateljem policije

-Jel' pitala vaša djevojčica za svoju prijateljicu? "Je, naravno da je. I sad su trebale ići na smotru folklora u nedjelju. Mene ona pita kao mama pa hoće ona ići sa mnom u nedjelju. Ne može ona to ni pojmiti", objašnjava Ivančić.

A stanovnici ovog zagrebačkog kvarta ne mogu pojmiti zašto na njihove apele nitko nije reagirao i zašto se ova nesreća nije spriječila. A mogla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preko mjesnog odbora Remete i gradske četvrti Maksimir smo dobili dozvolu da se uspostave uspornici na ovom dijelu Bukovačke i to je proslijeđeno gradskom uredu koji se bavi prometom i, nažalost, od njih smo dobili odgovor da je nekakva prometno-sigurnosna analiza u tijeku, s MUP-om, koja nikada nije dovršena očito", tvrdi Tomislav Mihetec, susjed.

Iz grada su im tada odgovorili i da se uspornici postavljaju u blizini škola i vrtića. U posljednjih deset godina, pričaju stanari, na ovom su se pješačkom dogodile tri nesreće u kojima su, s težim posljedicama, nastradala - djeca.

"Ja imam četvero unučadi ja ih moram pratiti da pređu cestu tu dok ih ja vidim, da mogu ići u školu. -A opet ni to ne daje nikakvu sigurnost? Ni to jer, evo, na zebri te pokupi", kaže susjeda Verica Perković.

Da se po Bukovačkoj nenormalno vozi uvjerili smo se i sami. Neka Lucija bude zadnja koja je na ovom prijelazu nastradala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne daj Bože nikom, stvarno", kaže njen otac.

Iz KBC-a Zagreb maloprije su nam javili lijepe vijesti. Djevojčica je - stabilno.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pronađeno tijelo nestalog dječaka Patrika Fogadića, automobil će izvačiti u četvrtak

Više s weba