OGLAS

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO DRŽAVU

Riječanin koji je poznavao ženu koju je ubio Brnada: 'Žalila mi se da nema od čega živjeti, da je podstanar'

8.2.2022. u 18:47/ Maja Brkljača

Monstrum-ubojica, koji je do smrti pretukao stariju žene u Rijeci, jutros je ispitan, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor


Policijski kombi u 8 i 25 ubojicu dovodi na ispitivanje Romana Brnadu, ali na prvu ga je nemoguće vidjeti jer - leži na podu kombija. Trojica interventnih policajaca ga izvlače. Ulični pjevač, uzdignute glave i s čvrsto stisnutim plastičnim vezicama na rukama, ovoga puta ne ispušta ni glasa.

Ulaze u zgradu Županijskog državnog odvjetništva, a ubojica je na ispitivanju proveo 50 minuta. Iznosio je obranu. Nepovezano, galameći i uz prijetnje da će se baciti kroz prozor što je bilo nemoguće jer je non-stop vezan i drže ga policajci. Odvjetnik mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.


"Ja kao njegov branitelj nisam ovlašten niti, s obzirom da se radi o tajnosti postupka da iznosim i dajem bilo kakvu izjavu u svezi s time", kazao je odvjetnik Aris Šarunić.

Image
MONSTRUOZAN ZLOČIN

Ubojici sud u Rijeci odredio istražni zatvor, na ročištu se zahvalio svima!? Predsjednik suda iznio detalje

Image
MONSTRUOZAN ZLOČIN

Ubojici sud u Rijeci odredio istražni zatvor, na ročištu se zahvalio svima!? Predsjednik suda iznio detalje

Navodno je sumanuto vičući iznosio i detalje o brutalnom ubojstvu. S ispitivanja izlazi silom pognute glave, vidno uznemiren i agresivan. Iako vezan i pod nadzorom trojice interventnih policajaca otima se i pokušava otrgnuti. U pomoć četvrtog policajca utrpan je u kombi.

"Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i zbog izuzetno teških okolnosti djela", kazala je Tea Radovani, zamjenica županijskog državnog odvjetnika Rijeka.

Nešto prije 13 sati doveden je na ročište na sud. Ovoga puta s puno jačim mjerama osiguranja. Za remen oko pasa vezane su mu ruke i jedna noga pa je do suca doslovno odskakutao. Uz interventne policajce uz njega su u sudnici i trojica pravosudnih, a još toliko ih je na hodniku. Trajalo je sat vremena i tu je kažu nam sa suda, bio miran i suzdržan. 

"Sutkinja je prihvatila sve razloge i odredila zatvor protiv osumnjičenika. Dakle kao što sam rekao on je optužen za teško kazneno djelo jedno od najtežih kaznenih djela u našem zakoniku, teško ubojstvo", kazao je Veljko Miškulin, predsjednik Županijskog suda u Rijeci. 


Ima više prekršajnih prijava, pobjegao je s mjesta ubojstva, s obitelji planirao put u Ameriku što upućuje na opasnost od bijega. Postojao je i strah od utjecaja na svjedoke i očevice koji će biti saslušani. 

Snimka s nadzorne kamere, koja je previše uznemirujuća za javnost, svjedoči o zvjerskom napadu, koji su prvotno pokušali spriječiti mladi konobar i dva gosta kafića.

"Čak su ga pokušali i zadržati da ne napusti lokal ali nisu u tome uspjeli. Njegova fizička snaga je puno veća bila od njih, a i kažem zločinačka energija koja je u tom trenutku i sav adrenalin koji je u njemu je nadvladao sve to", kazao je Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske.

I danas se na mjestu zločina o tome priča za svakim stolom.


Upravo se čita

Image
DIREKT U BEOGRADU

Izbori koji već imaju pobjednika: Neizvjesni su otprilike kao i to hoćete li gledati 'Sam u kući' za Božić

"Horor, baš, njemu je crno došlo u mozgu, nema drugo što", kazala je Ana Miletić iz Viškova.

"Ne znam što takav čovjek traži kao slobodan čovjek, on je trebao bit u nekoj ustanovi, tu je po meni zakazala institucija, ali evo nažalost jedan život izgubljen, jadna žena", kazao je Boris Modrić iz Rijeke.

Dragan Simić je kaže, poznavao žrtvu.

"Išla je sa mnom na pučku kuhinju, prodavala je razna pletenja, maje, veste, plela ručne kape. Mala mirovina, žalila mi se da nema od čega živjeti, da nema što jesti, da je podstanar", kazao je Simić.


Život je izgubila na okrutan način. Poznanik koji joj ga je oduzeo, od danas sjedi iza rešetaka riječkog zatvora. Moguća kazna: od 10 do 40 ili 50 godina zatvora.

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
American idol
default_cta
Ljubav je na selu
Barbie biserna princeza
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA A1

Kamion potpuno sprešao auto. Lim pogužvan do neprepoznatljivosti i svi su ostali živi!


Više s weba