OGLAS

akcija policije i uskok-a

Uhićena trojica sudaca u Osijeku koje je za korupciju optužio Mamić, priveden i poduzetnik Tadić: Pretražen i stan sučeve prijateljice

USKOK je potvrdio da su uhićene četiri osobe, a među njima su trojica sudaca


U Osijeku su uhićena trojica sudaca povezana sa slučajem Zdravka Mamića koji ih je teško optužio za korupciju. Riječ je o Zvonku Vekiću, Darku Krušlinu i Anti Kvesiću koje je Mamić javno prokazao za uzimanje mita objaviviši fotografije njihovih privatnih druženja u vrijeme dok mu se sudilo za izvlačenje novca iz Dinama na Županijskom sudu u Osijeku. 

U tijeku je pretres njihovih domova, ali i nekih osoba koje su s njima povezane, primjerice prijateljice suca Zvonka Vekića s kojom je bio na putu u Dubai, koji je prema tvrdnjama Mamića, upravo on financirao. 


Image

Uhićen sudac Vekić u Osijeku: Odveden iz stana prijateljice u pratnji istražitelja

Fotogalerija
Image

Uhićen sudac Vekić u Osijeku: Odveden iz stana prijateljice u pratnji istražitelja

Fotogalerija

Uhićeni su odvedeni na policiju te bi trebali biti prepraćeni na ispitivanje u Zagreb. Državno sudbeno vijeće zbog afere Vekića i Krušlina je ranije i suspendiralo, a jučer im je svoj trojici skinut imunitet. 

Neslužbeno doznajemo da je uhićen i osječki poduzetnik Drago Tadić koji je također bio na feštama sa sucima i Mamićem. On je u intervjuu za RTL Danas opisao kako je došlo do tih "veselica", a potvrdio je i da je vidio na stadionu Maksimir kada je Mamić sucu Krušlinu na ruku stavio skupocjeni sat.  

USKOK: Privedene su četiri osobe, među njima tri suca

O svemu se oglasio i USKOK koji je potvrdio da su uhićene četiri osobe, među kojima su i trojica sudaca.  

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi da su uhićene četiri osobe među kojima su trojica sudaca u odnosu na koje je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo."

Image
NOVO ROČIŠTE 28. SVIBNJA

Suspendirani osječki suci se ne smatraju krivima

Image
NOVO ROČIŠTE 28. SVIBNJA

Suspendirani osječki suci se ne smatraju krivima

Mamićev USB stick 

Zdravko Mamić koji se nalazi u BiH je, podsjetimo, u listopadu Uskoku dostavio USB stick s optužbama na račun sudaca, a 16. ožujka je, dan nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu te kaznu od šest i pol godina zatvora, na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju i primanje mita optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, osječke suce Vekića i Krušlina, dok je čelnog čovjeka osječkog suda Zvonka Vrbana nazvao “kriminalcem, koji će koji će kad tad biti smijenjen”.


Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i još jednim sucem, Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze. U međuvremenu je putem društvenih mreža pozvao suce koje je u svojim javnim istupima prozvao za korupciju da podnesu ostavke, navodeći kao i u nekoliko ranijih objava da je došlo vrijeme za ''reformu pravosuđa''.

Vrhovni sud, podsjetimo, potvrdio je presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Obojica se nalaze u BiH čije državljanstvo imaju i koja ih ne želi izručiti Hrvatskoj. 

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
U SRPNJU

Muškarac (58) u Karlovcu mrtav pijan mokrio na ulici. Sad mora platiti 320 eura kazne


Više s weba