tragična nesreća

RTL neslužbeno doznaje: Tijekom gašenja požara kod Dubrovnika smrtno je stradao 42-godišnji vatrogasac

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Poginuo je u požaru koji je danas zahvatio Ljubač

31.7.2022. u 23:34/ RTL.hr

Četiri kanadera i 80 vatrogasaca uspjeli su zaustaviti širenje požara koji je oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca, potvrdio je u nedjelju navečer županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Od 12,30 sati do predvečerja vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

"Trenutno je situacija dobra, ali još nije gotovo. Zadovoljni smo, ali i iznimno oprezni, jer puše bura. Pred nama je radna noć. Smjenu ćemo imati ujutro“, rekao je Simović.

Uz četiri kanadera, požar je gasilo i 80 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje, Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik te sva dobrovoljna vatrogasna društva s toga područja, a uključio se i DVD Župa dubrovačka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, uspješna akcija gašenja, prema neslužbenim informacijama RTL-a, dobila je tragičan kraj, prije nekoliko trenutaka pronađen je smrtno stradali vatrogasac. Poginuo je u požaru koji je danas zahvatio Ljubač. Kako doznajemo vatrogasac je 1980. godište iz Orašca.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nastavak potrage

U urušavanju zgrade u Rusiji poginulo šest osoba

Više s weba