Afera Vjetroelektrana

Šef Hrvatskih šuma pušten na slobodu: Rimac noć provela u pritvoru, danas pred sucem istrage

Image
Foto: Tomislav Miletic/Duško Jaramaz/PIXSELL

Izvori bliski istrazi ističu da se Rimac sumnjiči za trgovinu utjecajem i primanje mita od 45.000 eura

30.5.2020. u 9:16/ Vijesti.hr

Smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac u petak je iznijela svoju obranu u Uskoku, ali nije odgovarala na pitanja, kazao je njen odvjetnik, dodajući da bi nakon noći u pritvoru u subotu mogla biti dovedena i pred suca istrage.

Ispitivanja se nastavljaju danas, a u ranim jutarnjim satima u prostorije USKOK-a u Vlaškoj ulici pristigla je i načelnica Gračaca Nataša Turbić.

Rimac sumnjiče za trgovinu utjecajem i primanje mita

Izvori bliski istrazi ističu da se Rimac sumnjiči za trgovinu utjecajem i primanje mita od 45.000 eura kako bi pogodovala tvrtki C.E.M.P. koja je gradila vjetroelektranu kod Knina. Uz to, sada već bivša državna tajnica sumnjiči se da je radila pritisak na Hrvatske šume kako bi promijenili negativno mišljenje koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađane.

Image
VINKO GULIŠIJA NA RTL-U

Odvjetnik Josipe Rimac za RTL: 'Ne vidim da je počinjeno ikakvo kazneno djelo'

Image
VINKO GULIŠIJA NA RTL-U

Odvjetnik Josipe Rimac za RTL: 'Ne vidim da je počinjeno ikakvo kazneno djelo'

Uskok sumnja su predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i Ivan Melvan iz splitske ispostave Hrvatskih šuma bili ti koji su u konačnici početkom godine dali pozitivna mišljenja za vjetroelektrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakupčićev odvjetnik Vladimir Terešak je kazao da je njegov branjenik iznosio aktivnu i opširnu obranu te da se njega tereti da je sve rado po nalogu Josipe Rimac. On je sinoć nakon ispitivanja pušten na slobodu.

"Moj branjenik je poricao krivnju za ono što mu se stavlja na teret. Radi se o trgovačkom društvu i izgradnji vjetrolektrane u okolici Knina. Jakopčić je naplatio dug po osnovi korištenja. Taj dug seže od 2015, od bivše uprave. Dakle, Hrvatske šume su naplatile dug od bivše uprave, terete ga da ta šteta nije naplaćena. On je naplatio 6 milijuna duga, ali ostala je još neka šumska šteta'', rekao je Terešak.

Upravo se čita

Image
BIVŠI VATRENI

Ivan Rakitić u razgovoru za FIFA-u: 'Protiv Belgije sam izgubio pet godina života'

Zagrebački poduzetnik Josip Ravlić sinoćje također pušten na slobodu. Na teret mu se stavljaju dva kaznena djela, kazneno djelo davanja mita i pomoć pri davanju mita.

 C.E.M.P. odbacuje nezakonite radnje

Tvrka C.E.M.P. oglasila se u petak priopćenjem u kojem odbacuje bilo kakve nezakonite radnje, tvrdeći da to može dokazati iz postojeće dokumentacije pri svim nadležnim tijelima u ovom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijskom akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba, među kojima je i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić te pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, koja je odlukom Vlade RH također smijenjena u petak.

Više s weba

Pročitajte još

Image
brzo ugasili požar

Požar uzrokovan mobitelom skoro uništio obiteljsku kuću: 'Ne smijem ni pomisliti što bi se dogodilo da smo izašli iz kuće'

Više s weba