Stradala dvojica muškarca

Šest sati su vatrogasci izvlačili stradale u Sisku! Susjedi: 'Bio je vrijedan, mlad dečko. Dvoje djece male...'

Image
Foto: RTl

Dvojica muškaraca stradala su pod teškim kamenim pločama za izradu spomenika

21.10.2022. u 19:13/ Željka Miša

Pod nekoliko tona teškim mramornim blokovima od kojih je inače živio, 38-godišnji vlasnik klesarske radnje izgubio je život, kao i njegov 22-godišnji zaposlenik. U sisačkom naselju Galdovo - tuga.

"Bio je vrijedan, mlad dečko. Dvoje djece male, šta da vam kažem. Ne znam, nemam riječi", rekla je rođakinja poginulog mladića, Ljubica Parić.

Vlasnik tvrtke bio je iskusan, klesarstvom se bavio od 18 godine. Na ovom parkiralištu i inače je istovarivao mramorne blokove jer nema mjesta kod obližnje radionice pa ih je viličarom prevozio do nje. Planirao je tako i jutros.

"Ja sam krenuo s autom i skrenuo desno kad su počeli istovariti. Ja sam otišao bočno, supruga me zove kaže da su nastradali. Ili nisu obezbijedili... Jer ja sam vozio te velike terete. Vjerojatno nisu obezbijedili nisu kranom uhvatili dobro i vozač je otpustio teret i teret je krenuo", rekao je susjed Darko Medaković.

Image
VELIKA TRAGEDIJA

U nesreći na radu u Sisku poginule dvije osobe. Poginuli su vlasnik klesarskog obrta i mladi djelatnik

Image
VELIKA TRAGEDIJA

U nesreći na radu u Sisku poginule dvije osobe. Poginuli su vlasnik klesarskog obrta i mladi djelatnik

"Te ploče su odavno ovdje, već više puta kad su dovozili ja vidim da su ovako u stožac naslonjene jedna prema drugoj. Sad kako su oni njih da ih je poklopilo ja nemam pojma. Od kamena prirodnog za spomenike delat", rekao je susjed Božidar Rajić.

Što je pošlo po krivu u inače rutinskom poslu pokazat će očevid koji je trajao cijeloga dana. Šest sati je trebalo dok su vatrogasci i policija uz pomoć dizalice pokušali doći do stradalih jer samo jedna ploča teži preko tonu. Na kraju su ih morali razbijati.

Iza mladih radnika su ostala djeca i shrvane obitelji. Nešto što je trebao biti rutinski posao, završilo je kao tragedija za cijeli sisački kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
SUD ODLUČIO

Vojnik koji je premlatio Djeda Mraza u Slavonskom Brodu proglašen krivim

Više s weba