'ZATVARAJTE PROZORE'

Sisački vatrogasci još uvijek gase veliki požarom koji je jučer buknuo. Civilna zaštita ranije izdala upozorenje

Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Očekuje se kako će požar biti potpuno ugašen tijekom dana

27.6.2022. u 8:26/ RTL.hr/Hina

Veliki požar koji je u nedjelju oko 17 sati buknuo na odlagalištu otpada u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni još nije ugašen, pa na požarištu nije mogao početi niti očevid, doznaje se iz JVP-a.

Gori prešani otpad u hali i na vanjskom prostoru na području naselja Novo Pračno. Odlagalište je u vlasništvu zagrebačke tvrtke Royal Media, koja se bavi prikupljanjem i obradom otpada.

Kako je izjavio zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe u Sisku Miroslav Golub, sisački su vatrogasci s više vozila intervenirali odmah nakon dojave o požaru, ali im je trebalo dva sata kako bi ga lokalizirali i stavili pod kontrolu. Borba s vatrenom stihijom nastavljena je tijekom noći i očekuje se kako će požar biti potpuno ugašen tijekom dana.

Image
NOVO PRAČNO

FOTO Sisački vatrogasci više od tri sata gase požar na odlagalištu otpada. Crni dim pruža se i do 30 km

Image
NOVO PRAČNO

FOTO Sisački vatrogasci više od tri sata gase požar na odlagalištu otpada. Crni dim pruža se i do 30 km

Iz Ravnateljstva civilne zaštite jučer su obavijestili građane da u neposrednoj blizini požarišta preventivno zatvaraju prozore i vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Županijski centar 112 Sisak zaprimio je danas u 17:10 sati dojavu o požaru otpadne plastike koji je zahvatio i halu tvrtke u poslovnoj zoni Novo Pračno. Požar trenutno gase vatrogasci iz JVP Sisak, Petrinja i Kutina, DVD-a Mladost, Sisak, Stružec i Lekenik te vatrogasci iz profesionalne postrojbe INA Sinaco. O događaju je obaviještena policija i inspekcija zaštite okoliša. Preporučamo građanima u neposrednoj blizini požarišta da preventivno zatvaraju prozore i vrata", stajalo je u priopćenju.

Više s weba

Pročitajte još

Image
OČEVID ZAVRŠEN

Na brodu koji je pristao u Hrvatsku pronađeno tijelo Ukrajinca

Više s weba