SLUČAJ IZ POŽEGE

Skinuli srpsku zastavu, snimili i sve objavili. Policija ih kazneno prijavila jer pozivaju na nasilje i mržnju

Image
Foto: Screenshot

Jednom od osumnjičenih u agresiji Srbije na Hrvatsku poginuo ujak

30.6.2022. u 17:54/ Hina

Požeško-slavonska policijska uprava podnijela je kaznene prijave protiv dvojice mladića iz Pleternice u dobi 22 i 29 godina, koji su s jarbola u Požegi 25. lipnja skinuli zastavu Republike Srbije, snimili mobitelom, a zatim snimku učinili dostupnom javnosti.

Zastavu su skinuli oko 1,00 sat 25. lipnja s jarbola na Trgu Svetog Trojstva u Požegi gdje su bile i druge zastave zemalja sudionika Hrvatskog festivala jednominutnog filma koji se od 22. lipnja do. 26.lipnja održavao u Požegi.

Osumnjičeni su skidanje zastave snimili mobitelom, a potom snimku učinili javno dostupnom, pa su ju na svojim stranicama prenijeli portali lokalnih medija koji su prenijeli i informaciju da je zastava skinuta, jer je jednom od osumnjičenih u agresiji Srbije na Hrvatsku poginuo ujak.

Image
NA TRGU SVETOG TROJSTVA

Mladić u Požegi se popeo na jarbol i skinuo srpsku zastavu, objasnio i zašto je to učinio

Image
NA TRGU SVETOG TROJSTVA

Mladić u Požegi se popeo na jarbol i skinuo srpsku zastavu, objasnio i zašto je to učinio

U policiji su procijenili da snimak svojim sadržajem ima obilježje javnog poziva na nasilje ili mržnju te su odlučili Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi podnijeti kaznenu prijavu.

Hrvatski festival jednominutnog filma u Požegi ima međunarodni ugled, a ove godine je na 30. izdanju festivala u službenom programu prikazano 60 filmova iz 27 zemalja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SUD ODLUČIO

Vojnik koji je premlatio Djeda Mraza u Slavonskom Brodu proglašen krivim

Više s weba