OGLAS

Opet nasilje

Školarci u Zagrebu napali dječaka: Ponudili mu cigarete, on odbio pa mu nagurali opasni 'snus'. Pozlilo mu

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Napadnutom učeniku se zavrtjelo od snusa, a riječ je nikotinskom proizvodu koji se ne puši već se stavlja izravno u usta. Sve jer prijavljeno policiji, a reagirala je i škola

27.9.2023. u 10:42/ Danas.hr

Novi slučaj vršnjačkog nasilja pojavio se u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi. Učenici viših razreda osnovne škole, natjerali su mlađeg učenika da konzumira opasnu tvar pod nazivom "snus", doznaje 24 sata.

Riječ je od duhanskom proizvodu koji se ne puši već se stavlja u usta. Jedan paketić sadrži vrlo veliku dozu nikotina. U paketićima se nalazi dehidrirani nikotin s različitim aditivima i aromama, a sadrži i duhan.


Cijeli događaj odvio se 11. rujna u popodnevnim satima u dvorištu jedne osnovne škole. U dvorištu su se družili učenici četvrtih i petih razreda kada su im se pridružili stariji dječaci iz druge osnovne škole koje poznaju otprije. Stariji dječaci prvo su im nudili cigarete, a nakon što su odbili jednom od mlađih dječaka ponudili su njemu nepoznat sadržaj, odnosno snus. Nakon što je dječak isti odbio, stariji dječaci postali su nasilni. Zaprijetili su mu da će ga prebiti ako ne stavi ponuđeni sadržaj u usta. Nakon toga nagurali su mu snus prstima u usta.

Dječak je ubrzo nakon konzumacije nazvao mamu jer mu se zavrtjelo. Ona je odmah došla po njega i sve prijavila školskoj psihologici.

Image
mentalno zdravlje djece

Vršnjačko nasilje poraslo za 40 posto. Selak Raspudić: 'Naša djeca nisu dobro'

Image
mentalno zdravlje djece

Vršnjačko nasilje poraslo za 40 posto. Selak Raspudić: 'Naša djeca nisu dobro'


Cijeli je događaj prijavljen policiji i Centru za socijalnu skrb, a škola je poduzela sve mjere koje su propisane Pravilnikom o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika.

Obavljeni su razgovori sa svim učenicima uključenim u incident kao i s njihovim roditeljima, a obaviještena je i škola iz koje dolaze stariji dječaci.
Održan je i roditeljski sastanak kako bi se roditelje upozorilo na opasnost i potrebu razgovora s djecom o odgovornom ponašanju prema sebi, ali i drugima.

Podsjetimo, o snusu smo već pisali, a na njegovu pojavu krajem travnja ove godine upozorio je i Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.


Podsjetimo i na nedavni događaj u beogradu kada su devetogodišnjaka kolege iz škole natjerali da pojede bombon pun droge.

Mališan je tada bez svijesti prevezen u Sveučilišni klinički centar u Kragujevcute se nalazi izvan životne opasnosti.

Sve se navodno dogodilo ispred jedne tamošnje osnovne škole, a na društvenim mrežama isplivala je prepiska iz jedne roditeljske grupe u kojoj su opisani detalji slučaja.

U prepisci jedna majka tvrdi da je dijete njezine kolegice završilo u bolnici nakon što je pojeo bombom ili žvaku.


Upravo se čita

Image
KLJUČNO GOSTOVANJE

Jakirović najavio Astanu: 'Moramo se pojačati na deficitarnim pozicijama'

Dječak se navodno onesvijestilo nasred ulice, a analiza krvi je pokazala da je konzumirao amfetamin.

Upozorila je druge roditelje da razgovaraju sa svojom djecom.

POGLEDAJTE VIDEO: U Hrvatskoj sve češće vršnjačko nasilje:'Najvažnija je prevencija i da ne okrećemo glavu'

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
NIJE PRILAGODIO BRZINU

Detalji užasa kod Dugog Sela: Vozač iz Albanije (22) završio u suprotnom smjeru i zabio se u kamion, 6 ozlijeđenih


Više s weba