govori engleski i ne sjeća se ničeg

Slučaj žene pronađene na Krku i dalje zbunjuje policiju i javnost: Tko je gospođa koju je spasio HGSS?

Image
Foto: HGSS

Policija i dalje ne zna tko je žena koja je u nedjelju 12. rujna pronađena na Krku.

21.9.2021. u 14:30/ D.D.

Policija i dalje nema informacija o tome tko je žena koju je HGSS u nedjelju 12. rujna spasio nakon što je provela noć u divljini otoka Krka, na obali u predjelu Sulinj, između mjesta Rudine i Čižići.

Njezin nestanak nije prijavljen, nitko je ne traži, a žena uz sebe, kako smo pisali, nije imala nikakve dokumente ni mobitel. Ne zna se ni kako je dospjela tamo. Pronašao ju je ribar koji ju je uočio na obali dok je bio u barci. 

"Na engleskom je vikala 'molim vas, pomozite'. Bilo je teško prići području na kojem se nalazila, a bili smo u čamcu, pa smo nazvali spasilačku službu", rekao je ribar za Daily Mail. Dodao je i kako je njegova supruga razgovarala sa ženom te da mu se učinilo kako bi njezin naglasak mogao biti škotski.

Rekao je da ju je noć prije vidio na stijenama, na istom mjestu, ali da tada nije zvala u pomoć. Tek sljedećeg dana shvatili su da je u nevolji pa su pozvali spasilačku ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
izgubila je pamćenje

Znate li tko je ova žena? Policija ju je pronašla na Krku ozlijeđenu i ne sjeća se tko je

Image
izgubila je pamćenje

Znate li tko je ova žena? Policija ju je pronašla na Krku ozlijeđenu i ne sjeća se tko je

Poziv za pomoć građanima nije urodio plodom

Inače, policija nam je odgovorila da ne sumnja u kazneno djelo, odnosno da ozljede na njezinom licu nisu posljedica nasilja. Ono što je međutim čudno je to što nijedan turistički objekt nije u 10 dana od njenog nestanka prijavio njen nestanak.

Javni poziv građanima da dojave bilo kakvu korisnu informaciju još uvijek očito nije urodio plodom. 

Upravo se čita

Image
ZA DANAS

Iz lockdowna u Kini javila se Hrvatica: 'Testiramo se svako jutro, upozore ako si bez maske'

Image
Foto: PU Primorsko - goranska
Image
PU Primorsko - goranska

Iz bolnice na Sušaku su za RTL.hr odgovorili da "prema mišljenju psihijatara KBC-a Rijeka pacijentica "nema svijest o sebi", odnosno da se i dalje ničega ne sjeća i da nije dala nikakav podatak iz kojeg bi se moglo zaključiti odakle je i tko je".

"Policija poduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi se otkrio identitet pronađene osobe, ali i utvrdile okolnosti ovog događaja. Između ostalih radnji, objavljen je i javni poziv građanima da dojave policiji bilo kakva saznanja ili informacije o pronađenoj osobi.  Provodi se i pretraga terena, razgovori s brojnim građanima i turistima te poslovnim subjektima, a koji do danas nisu rezultirali informacijom o njezinom identitetu", odgovorili su nam iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, žena govori engleski, kako kažu iz policije, "uvjetno rečeno s britanskim naglaskom", a njezino je stanje stabilno i po završetku liječenja, odnosno otpuštanja iz bolnice, skrb o njoj će preuzeti nadležni centar za socijalnu skrb, kazali su nam policajci.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Detalji nesreće kod Novske u kojoj je poginulo dvoje djece: Kamion se prvo zabio u teretno vozilo HAC-a

Više s weba