Ne odustaju

Splitsko općinsko tužiteljstvo traži novo vještačenje u slučaju smrti novinara Matijanića

Image
Foto: Goran Stanzl/PIxsell

Traže tzv. multidisciplinarno medicinsko vještačenje u slučaju protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela nesavjesnog liječenja

30.11.2022. u 20:38/ Danas.hr

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odgovorilo je portalu Index.hr da i dalje radi na slučaju smrti njihovog novinara Vladimira Matijanića, koji je ljetos preminuo, odnosno na kaznenom predmetu koji se vodi protiv nepoznatih počinitelja zbog osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo nesavjesnog liječenja.

Nakon što su prikupili cjelokupnu dokumentaciju, objasnili su iz splitskog općinskog tužiteljstva, oni su 11. studenog zatražili tzv. multidisciplinarno medicinsko vještačenje koje će odraditi Zavod za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Image
dostavljeno ministarstvu

Liječnička komora donijela mišljenje o liječenju Vladimira Matijanića: 'Nije bilo stručnih propusta'

Image
dostavljeno ministarstvu

Liječnička komora donijela mišljenje o liječenju Vladimira Matijanića: 'Nije bilo stručnih propusta'

Zavod je već dao mišljenje vezano za okolnosti smrti Matijanića, ali općinsko državno odvjetništvo sada traži novo vještačenje koje bi uključivalo veći broj medicinskih stručnjaka. Nakon što vještačenje završi, donijet će se odluka.

Matijanić je preminuo 5. kolovoza. Prvi put je 2. kolovoza na hitnom prijemu Infektologije tražio da ga hospitaliziraju, ali su ga poslali kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
KAKAV INCIDENT

FOTO BMW-om došli na Platak i driftali po stazi za skijaše, a onda se potukli s okupljenima

Više s weba