horvatova pomoćnica

Sređivala potpore prijateljima i rođacima Josipe Rimac. Bivša pomoćnica ministra priznala krivnju, uvjetno osuđena

Image

Ana Mandac

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Radilo se o dvije potpore od po 200 tisuća kuna, te jednoj isplati bespovratnih sredstava od 185 tisuće kuna

3.10.2022. u 10:50/ RTL Vijesti

Bivša pomoćnica ministra Darka Horvata Ana Mandac priznala je kaznena djela za koja je terete i s Uskokom se nagodila na kaznu od 10 mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Kako javljaju 24 sata, u svojoj obrani izrazila je kajanje i žaljenje zbog počinjenog, rekla je njena odvjetnica Željka Pokupec. Dodala je kako je istraga protiv Horvata i Mandac u drugom predmetu u tijeku, a na pitanje hoće li se i u tom predmetu nagoditi odgovorila je da će vidjeti.

Osim Mandac krivnju su priznale i s Uskokom se nagodile i Nevenka Benić, bivša glavna savjetnica u ministarstvu branitelja, Terezija Marić, bivša načelnica u Ministarstvu uprave te Ivana Fišter, stručna referentica u Ministarstvu pravosuđa. Nevenka Benić dobila je sedam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, Terezija Marić 10 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine i Fišterova osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Image
uhićenje ministra

Tko je Ana Mandac? Žena u sjeni koja je godinama bila desna ruka ministra Horvata

Image
uhićenje ministra

Tko je Ana Mandac? Žena u sjeni koja je godinama bila desna ruka ministra Horvata

Podsjećamo, bivšu pomoćnicu Darka Horvata Anu Mandac USKOK je optužio da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore s od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat. Ana Mandac je omogućila isplate potpora firmi i obrtima u vlasništvu prijatelja i rođaka Josipe Rimac. Radilo se o dvije potpore od po 200 tisuća kuna, te jednoj isplati bespovratnih sredstava od 185 tisuće kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipa Rimac je potom, kako tvrdi USKOK, na zahtjev svog rođaka tražila od pomoćnice ministra Horvata da mu osigura bespovratne potpore Ministarstva gospodarstva i za 2020. godinu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nastavak potrage

U urušavanju zgrade u Rusiji poginulo šest osoba

Više s weba