PRIJEVARA U ČAKOVCU

Starici podmetnula ugovor o kupoprodaji stan, bacila je u jarak i pretukla pa opljačkala

Image
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Starici je slagala da radi kao volonterka u udruzi koja pruža financijsku pomoć umirovljenicima

19.4.2019. u 12:18/ Vijesti.hr


Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 10. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1976.) zbog počinjenja kaznenih djela pokušaja prijevare.

Okrivljenicu se tereti da je 25. srpnja 2018. u Čakovcu slagala 75-godišnjoj starici da je ona volonterka udruge koja pruža financijsku pomoć umirovljenicima te da joj udruga može isplaćivati na ime novčane potpore iznos od 500,00 kuna mjesečno. Starici je rekla da je prethodno potrebno ovjeriti ugovor kod javnog bilježnika. Ona joj je povjerovala, a prevarantica joj je zapravo dala da potpiše ugovor o kupoprodaji nekretnine prema kojem joj ona prodaje svoj stan u Čakovcu i da joj je isplaćena kupoprodajna cijena u iznosu od 350.000,00 kuna te joj dopušta uknjižbu prava vlasništva na svoje ime. Starici je pak prikazala da potpisuje ugovor o ostvarivanju novčane pomoći.

No, kasnije je posumnjala u sadržaj potpisanog ugovora i zatražila od prevarantice da se ugovor poništi te podnijela kaznenu prijavu protiv nje, tako nije uspjela na sebe prenijeti vlasništvo nad stanom. 

Okrivljenicu DORH tereti i da je 28. srpnja 2018. kod Štrigove, tijekom vožnje u automobilu, nakon što je starica zatražila poništavanje ugovora, zatražila od nje da joj za poništenje ugovora isplati 15.000,00 kuna, jer da će u protivnom nauditi njezinim unukama. Kazala je da njihove fotografije, ali joj je žena odbila platiti traženi iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tereti ju se da je potom zaustavila automobil, uhvatila nesretnu ženu za kosu i izvukla ju iz vozila te ju više puta udarila rukama po glavi i gornjem dijelu tijela i stiskala ju za vrat, a potom ju odgurnula u jarak kraj ceste, pri čemu je zadobila tjelesne ozljede.

Okrivljenicu se tereti da je pritom oduzela starici ključ stana i za vrijeme dok se ona zbog ozljeda nalazila u bolnici, ušla u stan i iz njega uzela i za sebe zadržala novac, osobne dokumente starice i dokumente o vlasništvu stana, karticu njezinog tekućeg računa, četiri zlatna prstena i dvije zlatne ogrlice (ukupne vrijednosti oko 3.000,00 kuna).

Upravo se čita

Image
opet incident

VIDEO Sramotno ponašanje srpskih navijača. U Beču skandirali: 'Ubij, zakolji...'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Detalji nesreće kod Novske u kojoj je poginulo dvoje djece: Kamion se prvo zabio u teretno vozilo HAC-a

Više s weba