procjena grada šibenika

Šteta od požara u Raslini i Zatonu već sad procijenjena na 117 milijuna kuna. Najveći oštećenik Hrvatske šume

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Milan Šabić/Pixsell

Štetu je do sad prijavilo njih 356, a postoji mogućnost da još neka prijava stigne poštom u narednim danima

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta Grada Šibenika utvrdilo broj prijavljenih oštećenika i preliminarni iznos procijenjene štete. Do 2. kolovoza štetu je prijavilo 356 oštećenika, a postoji mogućnost da još neka prijava stigne poštom u narednim danima.

Prema preliminarnim podacima Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Šibenika, prva procijenjena šteta od velikog požara otvorenog prostora koji je 13. i 14. srpnja poharao područje Zatona i Rasline, u poljoprivredi, graditeljstvu i prometu, te opremi iznosi 117,4 milijuna kuna.

Najveći udio u prvoj procjeni štete predstavlja iznos štete od 52,254.408,16 kuna koji su, na izgorjeloj šumi i šumskom zemljištu, prijavile su Hrvatske šume d.o.o.

Image
UZROK JOŠ NEPOZNAT

Mnogi stanovnici Rasline i Zatona zbog požara ostali su bez vikendica i domova. Proveli smo dan s njima

Image
UZROK JOŠ NEPOZNAT

Mnogi stanovnici Rasline i Zatona zbog požara ostali su bez vikendica i domova. Proveli smo dan s njima

U narednim danima, gradsko Povjerenstvo će, na temelju prijave oštećenika obaviti terenski pregled i uvidom u stanje na terenu, uz pomoć sudskih vještaka za poljoprivredu i građevinarstvo, utvrditi iznos konačne procjene štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakonom propisani rok u kojem iznos konačne štete treba biti utvrđen i dostavljen županjskom povjerenstvu je 50 dana, od dana kada je župan Marko Jelić, donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode na području gradova Šibenika i Vodica, odnosno od 25. srpnja 2022. godine.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nešto krenulo po krivu?

Punio roničaku bocu pa došlo do eksplozije. Stradao muškarac, buknuo i požar

Više s weba