OGLAS

LANČANA REAKCIJA

Što će se događati nakon uhićenja sutkinje Šupe? 'Ako se pokaže da je inkriminacija točna, bit će posljedica'

Image
Foto: PIXSELL

Svaka presuda donesena u postupku u kojem je sudac dokazano primio mito radi pogodovanja okrivljenicu biti ukinuta, pojasnio je odvjetnik

7.9.2022. u 9:19/ RTL Vijesti

Nakon uhićenja šibenske sutkinje Maje Šupe za koju se sumnja da je primila 15 tisuća eura mita da bi donijela oslobađajuću presudu u slučaju kontroverznog poduzetnika Blaža Petrovića, postavlja se pitanje treba li u pitanje dovoditi njezin cjelokupni pravosudni opus.

Presudu o kojoj je riječ Šupe je donijela 25. studenog 2013. godine te ju je Županijski sud, unatoč žalbi tužiteljstva, odlučio provoditi u rujnu 2014. godine.


Zagrebački odvjetnik Milko Križanović rekao je za Jutarnji list da je "izrazito porazno po vladavinu prava i pravnu sigurnost saznanje da se za počinjenje teškog kaznenog davanja mita za pogodovanje pri odlučivanju u sudskom postupku tereti sudac i odvjetnik".

Dodaje da je izrazito porazno da se za počinjenje davanja mita pri odlučivanju u sudskom postupku tereti sudac i odvjetnik.

"Ukoliko se pokaže da je inkriminacija točna, to za sobom povlači rezolutne posljedice, a to je da sudski postupak dovršen pravomoćnom presudom temeljenom na pogodovanju suca zbog primanja mita svakako će proizvesti apsolutnu posljedicu da takva ista bude ukinuta, jer svaka sudska presuda treba biti rezultat pravilne primjene procesnih i materijalnih propisa", kazao je Križanović.

Image
ovo ne očekujete

Nećete vjerovati što je uhićena sutkinja Šupe navela u svojoj imovinskoj kartici. Skoro neprepričljivo...

Image
ovo ne očekujete

Nećete vjerovati što je uhićena sutkinja Šupe navela u svojoj imovinskoj kartici. Skoro neprepričljivo...

Objašnjava i da će svaka presuda donesena u postupku u kojem je sudac dokazano primio mito radi pogodovanja okrivljenicu biti ukinuta zbog ozbiljnih sumnji u istinitost činjenica koje u sebi sadrži.

Križanović je potvrdio i da se može zatražiti revizija postupka za koji se sumnja da je presuđen kroz mito.


"Protiv pravomoćne sudske odluke i protiv sudskog postupka koji je prethodio takvoj odluci DORH može podnijeti Zahtjev za zaštitu zakonitosti! DORH nije vezan nikakvim rokom u pravcu podnošenja Zahtjeva za zaštitu zakonitosti, te mu zakonodavac daje slobodno odriješene ruke da reagira kad se za to ukaže potreba, odnosno kad utvrdi da je došlo do povrede zakona", kazao je.

Nema sumnje, nastavio je Križanović, da će ako se inkriminacija primanja i davanja mita dokaže, presuda (protiv Petrovića, op.a.) biti ukinuta te se provesti novi kazneni postupak, piše Jutarnji list.

Image
pretražili im i domove

Uhićenu sutkinju Maju Šupe odvezli kombijem u pritvor. Čini se da ju je sve malo izmorilo...

Fotogalerija
Image
pretražili im i domove

Uhićenu sutkinju Maju Šupe odvezli kombijem u pritvor. Čini se da ju je sve malo izmorilo...

Fotogalerija
U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
traje intezivna potraga

Velika akcija spašavanja: Kod Paškog mosta nestao ribar (29). Upao u more dok je lovio 'pod sviću'?


Više s weba