GRAĐANI U ŠOKU

Stravično ubojstvo u Splitu potreslo je cijelu Hrvatsku, ali je još jednom upozorilo na širi društveni proble...

1.12.2021. u 18:35/ Nikolina Radić

Obitelj je bila u tretmanu Centra za socijalnu skrb samo zbog skrbništva nad djetetom, no ostale prijave nisu zabilježene

Ispred zatvorene trgovine bijela ruža i lampioni. Za ubijenu prodavačicu ostavljaju ih kolegice i kolege, ali i građani koji inače kupuju u toj trgovini. Svi su još uvijek u šoku zbog brutalnog ubojstva

"Šok! Doista šok! Ne mogu vjerovati da postoje takvi ljudi", kazala je Splićanka Jagoda Jakšić

"Strašno! Ja baš govorim da li na ovom još postoje takvi manijaci, da nitko ih ne spriječi, da nitko im ne stane u kraj? Kad se nešto desi onda svi kažu ima te dosjee", kazala je Splićanka Luca Smoljo.

Image
stravično ubojstvo

FOTO Građani i kolege zapalili svijeće pred splitskom trgovinom u kojoj je na smrt izbodena žena

Image
stravično ubojstvo

FOTO Građani i kolege zapalili svijeće pred splitskom trgovinom u kojoj je na smrt izbodena žena

Splićanin koji je okrutno višestruko s leđa izbo deset godina mlađu bivšu nevjenčanu suprugu, nema policijski dosje, a prema neslužbenim informacijama u trenutku napada na 44-godišnju ženu nije bio alkoholiziran ni pod utjecajem opijata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"54-godišnjeg muškarca su nakon ovog događaja u trgovini zadržali građani. To su osobe koje su se tu slučajno zatekli kao kupci i moramo reći da su iskazali zaista veliku hrabrost u tom svom činu", kazala je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Prijavljen za teško ubojstvo

Ubojica je s kaznenom prijavom za teško ubojstvo predan pritvorskom nadzorniku. Sa žrtvom ima 17-godišnjeg sina. Obitelj nije bila u tretmanu Centra za socijalnu skrb osim medijacije kod skrbništva nad djetetom.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

"Mi u ovakvim situacijama postupamo tako da ćemo dati podršku djetetu i naravno riješiti mu stanovanje, primarnu brigu. On se sad nalazi kod obitelji od majke. Na sigurnom je", kazao je Ante Bjažević, v. d. ravnatelja Centra za socijalnu skrb Split. 

Istraživanje na splitskom Sveučilištu provedeno proteklih godinu dana pokazuje alarmantne podatke o rastu nasilja u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na razini Policijske uprave splitsko-dalmatinske u tih 12 mjeseci, kažem posebno u odnosu na mjeru lockdowna došlo je do porasta i to 45,2 posto. Na jedan prijavljeni slučaj, ponekim predviđanjima dolazi čak 25 neprijavljenih slučajeva. Imamo i veći broj počinitelja koji su počinili dakle nasilje u obitelji po prvi puta", kazala je Ana Jeličić s Odjela za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu.

Iz pijeteta prema ubijenoj kolegici iz Lidla Hrvatska su poručili kako će trgovina na Poljičkoj cesti u Splitu biti zatvorena tri dana te da je svim zaposlenicima osigurana stručna psihološka pomoć.

Više s weba

Pročitajte još

Image
kazneno i prekršajno prijavljen

Na Facebooku pozirao s četničkom kapom, a policija mu u kući našla i arsenal oružja

Više s weba