'tužno i žalosno'

Susjedi o brutalnom ubojstvu u Glini: 'Primijetili smo da ćike Miće nema i prijavili nestanak prije 2 godine'...

4.10.2022. u 20:13/ Kristina Čirjak

Njegov nestanak prijavili su 28. prosinca 2019., policijska istraga pokazala je da je ubijen 10-ak dana ranije. Raskomadano tijelo pronađeno je ove zime u šumi, odmah pored obiteljske kuće

Nakon tri godine riješen je misterij nestanka 89-ogodišnjeg Miloša Niševića na Banovini.

Krivac za njegovu smrt je, ni manje ni više, sumnja policija, njegov unuk Aleksandar. Javnosti je poznatiji po jezivom slučaju iz srpnja prošle godine.

U Splitu je tada bez ikakvog razloga napadao žene i završio u zatvoru.

Živio je teško, a tako je i skončao u mukama. Imao je samo njega, unuka Aleksandra. Da 89-godišnjeg Miloša nema, prvi su primijetili susjedi: Zlata i Branislav Drezga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam primijetila da ćika Miće nema jer je svaki dan išao pored nas. Nažalost bila sam prva sa susjedom koja ga je tražila, došli smo gore nismo ga našli obavijestili smo policiju i nitko ga nije našao dvije godine. I tragično i žalosno", ispričala je Zlata iz Majskih Poljana.

"Nedostaje da tu struže sa svojim čizmama, da prođe na biciklu ili da prođe traktorom", kazao je Branislav.

Upravo se čita

Image
PRIŽELJKUJE GA U NAPADU

Karoglan: 'Livaja je dominantan u HNL-u i mislim da zaslužuje igrati protiv Brazila'

Image
krvavi trag nasilja

Tko je brutalni ubojica iz Gline: Napadao je žene po Splitu, a sada se otkrilo da je ubio djeda i zakopao ga u šumi

Image
krvavi trag nasilja

Tko je brutalni ubojica iz Gline: Napadao je žene po Splitu, a sada se otkrilo da je ubio djeda i zakopao ga u šumi

Njegov nestanak prijavili su 28. prosinca 2019., policijska istraga pokazala je da je ubijen 10-ak dana ranije. Raskomadano tijelo pronađeno je ove zime u šumi, odmah pored obiteljske kuće.

Unuk/ubojica Aleksandar Nišević, otprije je poznat policiji, ali i javnosti. Lani je u Splitu ničim izazvan pretukao četiri žene. Na Firulama u kafiću i Damirovu suprugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još se liječi, ima teži oblik poremećaja ravnoteža, centar za ravnotežu joj je poremećen, ima noćne more, kažu da vrijeme liječi sve rane pa se nadamo", kaže Damir Margeta iz Splita.

I sam se, uz pomoć svojih suboraca i prijatelja kojima je zahvalan, raspitivao o napadaču na njegovu suprugu pa ga otkriće policije nije iznenadilo.

S obzirom na to da je on već bio 9 mjeseci bio pod tjeralicom u momentu kada je napao moju suprugu, kriva je policija i RH. On se nije skrivao normalno je s osobnom šetao i radio po Splitu. Normalan život je živio čovjek pod tjeralicom", tvrdi Damir.

Na snimkama iz Splita prepoznala ga je gospođa Zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam mu vidjela ovako jedan dio lica i rekla sam suprugu evo: 'Ovo je Aco'. I bio je, nažalost nešto mu se dogodilo u glavi. I dan danas ne vjerujem i ne bi rekla da je to Aco napravio", kaže Zlata.

Odrastao je, kažu susjedi, u disfunkcionalnoj obitelji, otac mu je umro, majka se odselila iz Hrvatske, živio je s djedom i po domovima. A onda mu je dom postao - zatvor.

Motiv ubojstva je, kaže policija, koristoljublje, a vjerojatno se radi o djedovoj mirovini od 1400 kuna. Kako neslužbenoj doznajemo nakon djedove smrti rasprodao je i ono malo imovine što je 89-godišnjak imao.

O detaljima otkrića počinitelja teškog ubojstva Boris Mišević je razgovarao s Igorom Pasancem, voditelj Službe kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pronađeno tijelo nestalog dječaka Patrika Fogadića, automobil će izvačiti u četvrtak

Više s weba