subotnji neredi

Sutkinja odredila istražni zatvor za prvu desetoricu Torcidaša

Image

Istražni zatvor za prvu desetoricu Tordicaša

Foto: Igor Šoban/Pixsell

Zatvor im je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. Odvjetnik Ivandić najavio da će se žaliti

23.5.2022. u 15:58/ K.D.H.

Određen je istražni zatvor za prvu grupu od deset pripadnika Torcide, osumnjičenih za počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda u subotu navečer.

"Sutkinja istrage je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela protiv desetorice navijača, zasad. Smatram da je došlo do pogrešne odluke, mi ćemo se žaliti i vidjet ćemo što će reći Vanraspravno vijeće", rekao je po izlasku s velikogoričkog Županijskog suda odvjetnik Toni Ivandić, donosi Jutarnji list.

Više stotina navijača krenulo u organizirani agresivni napad na 16 policajaca kada je prvotno dio napadača okružio policijski kombi s tri policajca i u njega ubacio bengalku.

Image
NAPALI POLICIJU

Osumnjičeni navijači na ispitivanju: Tvrde da nisu krivi i da nisu sudjelovali u obračunu na autocesti

Image
NAPALI POLICIJU

Osumnjičeni navijači na ispitivanju: Tvrde da nisu krivi i da nisu sudjelovali u obračunu na autocesti

Na vanjskom prostoru navijači su policajce, a što se vidi i na snimkama koje je policija ustupila, gađali svime što im se našlo pod rukom pa i kamenjem, prometnim znakovima, kantama za smeće, vatrogasnim aparatima te bakljama tako da su policajci bili primorani spašavati vlastite živote, živote zaposlenika na benzinskoj crpki, ali i živote samih napadača jer su se svi nalazili na terenu benzinske gdje je, u slučaju požara, moglo doći do tragičnih posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je također priopćila da su tri policijska službenika pucala iz službenog oružja odnosno da su dvojica pucala u zrak ispalivši 12 hitaca, dok je treći ispalio 19 od čega 11 u betonsku površinu pa se pretpostavlja da su od rikošeta navijači ranjeni.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dramatična snimka spašavanja iz požara u Šibeniku

Više s weba