FIMI MEDIA

Sutkinja odvjetnici Sloković: 'Znači Sanader nije došao jer misli da možemo bez njega?'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Nije došao iz zdravstvenih razloga", odgovorila joj je Sloković

Ponovljeno suđenje u slučaju Fimi media na Županijskom sudu u srijedu je još jednom odgođeno zbog bolesti optužene Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije preko koje je, po tvrdnjama Uskoka, izvlačen novac iz državnih institucija i tvrtki među ostalim i za HDZ-ov crni fond, a novo je ročište zakazano za 11. lipnja.

Njena obrana do 3. lipnja sudu bi trebala dostaviti potpunu medicinsku dokumentaciju, a na današnjem ročištu odvjetnik Krešimir Vilajtović, koji zastupa Nevenku Jurak, kazao je kako ona nije došla zbog teškog zdravstvenog stanja. Nakon toga je izneseno mišljenje i nalaz medicinskog vještaka za optuženu s koje je isključena javnost.

VEZANE VIJESTI

Prvooptuženi Ivo Sanader u srijedu se nije pojavio na raspravi te je njegova braniteljica Jadranka Sloković kazala da se njen klijent slaže s tim da se rasprava održi bez njega. Pritom je pojasnila kako on nije došao iz zdravstvenih razloga te da, s obzirom na provedeno medicinsko vještačenje u slučaju Ina – MOL, može biti na suđenju ukupno tri sata dva puta na tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sanader misli da možemo bez njega'

"Znači, Sanader misli da možemo bez njega. Ipak je trebao doći, jer prema Zakonu o kaznenom postupku, nakon ovako duge stanke potrebno je očitovanje svih optuženika", kazala je sutkinja Irena Kvaternik, dok je Sanaderova braniteljica kazala kako je to ''smetnula s uma''.

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media tužiteljstvo tereti Sanadera da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki. Bivši premijer od početka postupka odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Upravo se čita

Image
KLASA OPTIMIST

Najbolji strijelac sljedećeg protivnika Vatrenih: 'Japan će biti prvak svijeta, ne šalim se'

Uz bivšeg premijera, vlasnice Fimi medije i HDZ-a kao prve stranke optužene za korupciju na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka u kojem su nepravomoćno osuđeni, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi medije.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dramatična snimka spašavanja iz požara u Šibeniku

Više s weba