Prijavljen i pušten na slobodu

Svećenik iz Tanzanije silovao djevojčicu u Slavoniji? 'Mještani mi 'smještaju' zbog boje kože'

Image
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Odbacuje krivnju i sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj jer mu nisu naklonjeni zbog njegove boje kože

20.9.2019. u 14:55/ Hina

Zbog spolne zloporabe djevojčice mlađe od 15 godina policija je kazneno prijavila 47-godišnjeg svećenika jedne slavonskobrodske župe, koji je nakon pritvaranja odlukom suda pušten na slobodu uz stroge mjere opreza.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o svećeniku iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda koji odbacuje krivnju i sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj jer mu nisu naklonjeni zbog njegove boje kože.

Za kazneno djelo spolne zloporabe navodno ga je prijavila 14-godišnja djevojčica, a riječ je nedjelu koje ne podrazumijeva spolni odnos već, primjerice, neprimjeren razgovor ili dodirivanje. Policija je, kako se doznaje, posebno oprezna kada su kao počinitelji prijavljene tzv. osobe od povjerenja poput liječnika, profesora, odgajatelja...

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić Hini je potvrdila da je osumnjičeni 47-godišnjak 4. rujna predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u spolnu zloporabu "ženskog djeteta mlađeg od 15 godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na temelju rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku", rekla je Nuić Hini.

Doznaje se da mjere opreza podrazumijevaju zabranu pristupa žrtvama i svjedocima, ali i da je osumnjičeni koji je strani državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj morao predati putovnicu.

Upravo se čita

Image
Pomozimo i mi!

Talijanski umjetnici velika srca Zagrebu poklanjaju spektakl u Lisinskom za pomoć djeci

U policiji ističu da zbog sprječavanja daljnje viktimizacije žrtve ne mogu iznosit druge pojedinosti slučaja.

Potvrde li se sumnje iz kaznene prijave, osumnjičenom prijeti kazna zatvora od jedne do deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pronađeno tijelo nestalog dječaka Patrika Fogadića, automobil će izvačiti u četvrtak

Više s weba