MOŽE BITI KAŽNJEN?

Šveđanin (11) pretrčavao cestu, udario ga auto koji je vozio u suprotnom smjeru. Prevezen u zagrebačku bolnicu

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Automobil je vozio hrvatski državljanin star 24 godine

1.7.2022. u 10:32/ Hina

Na odmorištu autoceste u Vukovoj Gorici jučer navečer teže je ozlijeđen 11-godišnji dječak iz Švedske koji je izvan obilježenog pješačkog prijelaza pretrčavao pristupni kolnik parkirališta, priopćila je u petak karlovačka Policijska uprava.

Dijete je izvan životne opasnosti, a zadobilo je prijelom obiju potkoljenica, rekao je Hini ravnatelj karlovačke Opće bolnice (OBK) gdje je dijete bilo prvo hospitalizirano, ali je potom transportirano u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Policija je u priopćenju navela da će izvijestiti karlovačko Općinsko državno odvjetništvo da je dijete 30. lipnja u 18.56 počelo prelaziti kolnik "iako se prije nije uvjerilo da to može učiniti na siguran način, te je naletjelo i udarilo u bočni dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka".

Image
royal media

Ponovno buknuo požar u Sisku. Zapovjednik vatrogasaca za RTL.hr: 'Taj tip požara se uvijek pojavljuje...'

Image
royal media

Ponovno buknuo požar u Sisku. Zapovjednik vatrogasaca za RTL.hr: 'Taj tip požara se uvijek pojavljuje...'

Automobil je vozio hrvatski državljanin star 24 godine, te je kroz provedeni očevid utvrđeno da je vozio "prilaznim kolnikom odmorišta kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera", odnosno u zabranjenom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač će zbog tog prekršaja biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako je Hini rečeno u prometnoj policiji prema važećim zakonskim propisima u Republici Hrvatskoj "roditelj djeteta koje počini prometni prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama može se sankcionirati predviđenom sankcijom, međutim sagledavajući cjelokupnu situaciju te težinu ozljede djeteta postoje elementi primjene instituta bezuvjetnog oportuniteta, odnosno da posljedice dovoljno pogađaju roditelje kao moguće prekršitelje zakonske odredbe".

Upravo se čita

Image
golf je pronađen

Ovo je mladić kojeg traže zbog napada na policajca u Splitu! Javite policiji ako ga vidite, ali mu ne prilazite

Više s weba

Pročitajte još

Image

U prometnoj nesreći u Dubrovniku teže ozlijeđen vozač skutera

Više s weba