U KOPRIVNICI

Trećerazredno maslinovo ulje u supermarketu prodavali pod ekstradjevičansko, otkrila ih inspekcija

Image
Foto: Shutterstock

Poljoprivredni inspektor je potvrdio da izuzeti uzorak maslinovog ulja nije bio u skladu sa zahtjevima kvalitete kategorije ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2.10.2022. u 8:28/ RTL Vijesti

Početkom travnja inspekcijski nadzor obavljen u supermarketu u Koprivnici utvrdio je da se u prodaji nalazi ekstra djevičansko maslinovo ulje koje je analizom i ocjenjivanjem mjerodavnih službi utvrđeno da uzorak ne odgovara deklaraciji, piše ePodravina.

Poljoprivredni inspektor je potvrdio da izuzeti uzorak maslinovog ulja nije bio u skladu sa zahtjevima kvalitete kategorije ekstra djevičanskog maslinovog ulja i da je riječ o kategoriji ulja lampante, odnosno trećoj kategoriji maslinovog ulja. Dakle, nije u kategoriji ekstra djevičanskog maslinovog ulja niti djevičanskog maslinovog ulja.

Trgovačkom društvu iz Splita određene je kazna od 15 tisuća kuna, a direktoru 4500. Ako okrivljenici u roku od dva mjeseca koji im je određen za plaćanje novčane kazne, uplate dvije trećine izrečene kazne, odnosno prvookrivljena 10 tisuća i drugookrivljeni tri tisuće, smatrat će se da je novčana kazna u cjelini plaćena.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Diler iz Solina

Pokušali ga legitimirati: Bježao od policije i oštetio im auto jer je pokušao sakriti kokain

Više s weba