OGLAS

uspio je pobjeći

Trgovanje ljudima u Zagrebu: Muškarca držali u kući, tukli, tjerali na prosjačenje...

Image
Foto: llustracija/Ivo Čagalj/PIXSELL/

Sav novac koji bi oštećeni isprosio, osumnjičeni su zadržali za sebe, a oštećenom su davali samo hranu i osnovne životne potrepštine

8.7.2020. u 17:16/ Hina

Zagrebačka policija osumnjičila je dvojicu muškaraca za trgovinu ljudima. Terete ih da su od rujna 2019. sustavno prisiljavali svoju žrtvu na prosjačenje, ali je i ponižavali, vrijeđali i fizički zlostavljali.

Policijskim istraživanjem obuhvaćeni su 59 i 61 godinu stari muškarci za koje se sumnja da su žrtvu primili u svoju kuću u Maksimiru te su ga, uz obmane i zloporabu njegova teškog položaja, iskorištavali kao radnu snagu.


Osumnjičeni su znali da si oštećeni ne može samostalno osigurati stambeni prostor pa su ga počeli prisiljavati na prosjačenje na raznim mjestima u Zagrebu i Samoboru. Pritom su od svoje žrtve zahtijevali da im dnevno pribavi određeni iznos.

Oštećenog je na lokacije za prosjačenje automobilom vozio 59-godišnjak i svoju žrtvu držao je pod stalnim nadzorom, utvrdila je zagrebačka policija.

Kad ne bi uspio isprositi traženi iznos, osumnjičenici bi ga ponižavali, vrijeđali i fizički zlostavljali. Sumnja se i da su žrtvi zabranili samovoljno napuštanje stambenog prostora, a sve s ciljem uspostave potpunog nadzora nad njim.

Sav novac koji bi muškarac isprosio, osumnjičeni su zadržali za sebe, a njemu su davali samo hranu i osnovne životne potrepštine.

Nakon sustavnog fizičkog i psihičkog maltretiranja i zlostavljanja koje je trajalo do kraja lipnja oštećeni im je ipak uspio pobjeći i zlostavljače prijaviti policiji.


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
vozač se bori za život

Poginuo još jedan putnik iz auta u nesreći kod tunela Učka! Policija objavila detalje nesreće


Više s weba