uzrok požara grijalica?

U domu stradalo šestero nepokretnih ljudi: 'Šefica je nazvala oko pola 6. Ukućani su počeli vrištati'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U požaru je poginulo pet nepokretnih žena i jedan muškarac

11.1.2020. u 14:15/ Vijesti.hr

U požaru u Domu za starije i nemoćne u Andraševcu kod Oroslavja poginulo je šestero nepokretnih štićenika koji su u tom trenutku bili bez nadzora. Riječ je o pet žena i jednom muškarcu. 

Objekt je bio stara zagorska kuća sagrađena od hrastovine, a pretpostavlja se da se zapalila električna grijalica koja je vjerojatno zahvatila plahtu ili deku, javlja Jutarnji list. Zbog vrlo visokih temperatura požara popucali su prozori na susjednoj glavnoj zgradi pa je sreća da su vatrogasaci uspjeli spriječiti širenje požara.

“Odvojene su dvije kuće, moj član obitelji je bio u drugoj kući, onoj koja nije planula. U toj velikoj kući nalaze se pokretni ljudi, a u maloj pomoćnoj, onoj koja je izgorjela, tamo su nepokretni. Ne znam koji je uzrok požara, vjerojatno instalacije. Može biti i da je netko pušio, dovoljan je jedan opušak”, rekla je za 24sata djevojka koja je zamolila da ostane anonimna. Njezin član obitelji je srećom preživio.

"Šefica Gabrijela je nazvala kući oko pola šest. Ukućani su odmah počeli vrištati. Članica obitelji je trebala biti slobodna, ali je odmah otišla na posao. Član obitelji mi je tu, u staračkom domu, pa smo svi odmah otišli tamo. Došli smo odmah nakon požara. Te dvije kuće su udaljene pola metra jedna od druge i kad je buknuo požar, svi su se probudili. Bila je panika, u sekundi je buknulo. Djelatnica iz prve kuće je otrčala na kat i nazvala vatrogasce čim je počelo gorjeti. Ali ništa se nije moglo poduzeti. Štićenici su paničarili. Djelatnica i šefica su odmah evakuirale sve", ispričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
napadači uhićeni

Otkriven razlog zbog kojeg je brutalno premlaćen mladić u zagrebačkom tramvaju: Svemu je kumovala cigareta?

Više s weba