kokain u bananama

U kontejneru s bananama skrivali više od 70 kilograma kokaina. Kako su ga prokrijumčarili iz Ekvadora u Opuze...

8.3.2021. u 18:40/ Ivana Ivanda Rožić

Policija sumnja kako je bio namijenjen hrvatskom tržištu, ali i onom zapadne Europe.

U nešto više od mjesec dana otkriven je i razbIjen drugi narkolanac na dubrovačkom području. U Opuzenu je zaplijenjeno gotovo 73 kilograma kokaina. Bio je skriven u kontejneru punom banana koji je, smatra policija, sasvim slučajno završio u skladištu tvrtke čija je suvlasnica bivša dogradonačelnica Metkovića.  Kako je miIijunska pošiljka stigla s bananama u Hrvatsku, više Ivana Ivanda Rožić. 

Uredno posložen u 60 paketića - bijeli prah jutros je čuvala dubrovačka policija. Naoružana do zuba. Zbog krijumčarenja gotovo 73 kilograma kokaina - uhićena su i tri muškarca. Dvojica su s dubrovačko neretvanskog područja.

"Ovo je definitivno za policijsku upravu i Republiku Hrvatsku je jedna od većih ako ne i najveća zapljena jer tu osim zapljene imamo počinitelja i supočinitelja kaznenog djela ili su u nekoj korelaciji sa zapljenom", rekao je Ivan Pavličević, načelnik PU dubrovačko-neretvanske.

Image
Među bananama

Više od 70 kila kokaina pronađeno u tvrtki suosnivačice Mosta: Droga ondje završila slučajno jer je nitko nije pokupio?!

Image
Među bananama

Više od 70 kila kokaina pronađeno u tvrtki suosnivačice Mosta: Droga ondje završila slučajno jer je nitko nije pokupio?!


Cijela akcija trajala je nekoliko mjeseci, a kulminirala je ovaj vikend. Kokain je pronađen u jednom kontejneru koji je došao brodom u luku Ploče. Početna destinacija se ne otkriva, najvjerojatnije je riječ o Južnoj Americi. Policija sumnja kako je bio namijenjen hrvatskom tržištu, ali i onom zapadne Europe.

"To se radi o jednom gospodarskom objektu, dvorištu, prazan kontejner, oni su očito točno znali gdje se to nalazi, došli, tu smo ih zaskočili tijekom vađenja kao i trećeg počinitelja koji je pazio da nitko ne dođe", rekao je Hrvoje Neusidl, voditelj Odjela kriminaliteta droga PU dubrovačko-neretvanske.

"Kokain je vrlo visoke čistoće, ali ćemo točne podatke imati kad kokain bude dostavljen u centar za krim vještačenje Ivan Vučetić", rekao je Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske.

Da stvar bude zanimljivija, kokain je pronađen u jednom kamionu koji je banane prevozio za poznatu opuzensku tvrtku čija je suvlasnica bivša gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur.

"Moram reći da ta tvrtka odnosno ta gospođa nema nikakve veze s tim, to je mjesto bilo pogodno za izvlačenje kokaina", rekao je Neusidl.  Zbog neugodne situacije tvrtka je angažirala i odvjetnicu.

"Moj klijent, tvrtka Frigo Bonsai kao i direktorica ove tvrtke nisu niti na koji način povezani sa zaplijenom droge koja desila u Metkoviću", rekla je Sanja Mišević,
odvjetnica tvrtke Frigo Bonsai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravljena je šteta za njenu obitelj kao i tvrtku, ali i za nas kao političku stranku. Ne vjerujem da će  iz naslova vrištiti da osnivačica tvrtke nema ništa s time, mi ćemo pokušati iz nastupa sve do demantirati", rekao je", rekao je Nikola Grmoja (MOST)
saborski zastupnik.

Krajem siječnja policija je upala kod jednih supružnika - koji su cijeli biznis navodno vodili iz svoje vile. U ove dvije akcije zaplijenjeno je više od 100 kilograma kokaina, što bi na uličnom tržištu vrijedilo 50 do 70 milijuna kuna. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
nastavak potrage

U urušavanju zgrade u Rusiji poginulo šest osoba

Više s weba