Uzrok nepoznat

U padu NATO-ova helikoptera poginula Kanađanka: 'Jedna je žrtva pronađena, traži se još petero ljudi'

Image
Foto: AP Images

Vojni helikopter koji je sudjelovao u NATO-voj misiji srušio se u more između Grčke i Italije

30.4.2020. u 20:45/ Hina

Kanadski premijer Justin Trudeau rekao je u četvrtak da je kanadska vojnikinja poginula, a petero vojnika se smatra nestalima u nesreći vojnog helikoptera koji je sudjelovao u NATO-ovoj misiji i koji se u srijedu navečer srušio u more između Grčke i Italije.

"Jučer se helikopter kraljevske ratne mornarice koji je sudjelovao u NATO-ovoj misiji i u kojemu je bilo šest pripadnika Kanadskih oružanih snaga srušio u Jonsko more blizu grčke obale", rekao je Justin Trudeau.

"Jedna je žrtva pronađena, a pet se osoba vode kao nestale. Svi su junaci", istaknuo je Trudeau, dodajući da je razgovarao s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Potraga za petero nestalih vojnika još traje u suradnji s Italijom, Grčkom, Sjedinjenim Državama i Turskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronađeno je truplo Abbigail Cowbrough, potvrdio je načelnik glavnog stožera, general Jonathan Vance, pošto je otac žrtve Shane Cowbrought objavio na Facebooku informaciju o kćerinoj pogibiji.

Helikopter CH-148 Cyclone sudjelovao je u operaciji Reassurance koja ima 915 vojnika u Europi. Helikopter se vraćao na fregatu kada je izgubljena veza s njime tijekom vježbe u kojoj su sudjelovali i talijanski i turski brodovi, rekao je general.

Upravo se čita

Image
PANDEMIJA SE RASPLAMSALA

Otkazana Velika nagrada Kine: COVID-19 opet remeti planove

Uzrok nesreće se "ne zna", a crne kutije su pronađene, dodao je Harjit Sajjan, kanadski ministar obrane, na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji.

Snimači podataka o letu dovezeni su u Kanadu gdje će se analizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrenuta je istraga o "okolnostima strašne nesreće", dodao je general Vance, rekavši da "helikopteri CH-148 neće letjeti" dok se ne završi istraga.

Više s weba

Pročitajte još

Image
kazneno i prekršajno prijavljen

Na Facebooku pozirao s četničkom kapom, a policija mu u kući našla i arsenal oružja

Više s weba