stigli iz turske

U vlaku kod Vinkovaca našli 9 migranata, među njima petero djece. 'Čuli su plač i zapomaganje'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Vagon je odvojen, a čekao je svoj daljnji put prema Austriji

23.6.2022. u 16:06/ RTL Vijesti

Iz vagona teretnog vlaka na Željezničkoj postaji Ivankovo, tamošnji policajci na sigurno su izvukli devet stranih državljana, među kojima petero djece.

Kažu da je u 12,50 sati 21. lipnja zaprimljena dojava prometnika na Željezničkoj postaji Ivankovo, a koji tvrde da se iz vagona teretnog vlaka čuje plač i zapomaganje. Vagon zatvoren carinskom plombom, a vlasništvo turske tvrtke, otvorili su te na sigurno izvukli devet osoba, od čega četiri punoljetne te pet maloljetnih osoba.

"Djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su im prvu pomoć te utvrdili kako nitko nema vidljivih ozljeda niti zahtjeva dodatnu liječničku pomoć. Potom su sve osobe radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanja svih okolnosti događaja, privedene u službene prostorije policije", govore.

Image
NOVI ZAKON

Ljudska prava opet pod upitnikom: Britanija će rutinski odbijati azil svim ilegalnim imigrantima

Image
NOVI ZAKON

Ljudska prava opet pod upitnikom: Britanija će rutinski odbijati azil svim ilegalnim imigrantima

Ističu kako su strani državljani nezakonito prešli granicu skrivajući se u vagonu među industrijskim rolama i kutijama, izbjegavajući na taj način graničnu kontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio kompozicije teretnog vlaka, u kojoj je bio i navedeni vagon, prethodno je odvojen te je na Željezničkoj postaji Ivankovo čekao svoj daljnji red vožnje prema Republici Austriji, navode.

Nakon utvrđivanja identiteta ponuđena im je međunarodna zaštita, no istu su odbili te su im u provedenom upravnom postupku donijeta rješenja o povratku s rokom napuštanja Republike Hrvatske odnosno Europskog gospodarskog prostora u roku od 7 dana nakon čega su napustili službene prostorije policije, zaključili su.

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Više s weba

Pročitajte još

Image
slučaj platak

PGS o napadu: 'Je li uzrok ponašanja policije to što je nasilnik sin lokalnog HDZ-vog čelnika?'

Više s weba