POTJERA U METROPOLI

U Zagrebu bježao policiji i zabio se, a potom su auto okružili policajci s automatskim puškama

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Na križanju Hebrangove i Preradovićeve ulice u Zagrebu u četvrtak navečer sudarila su se dva automobila

11.1.2019. u 12:25/ Vijesti.hr

''Bez položenog vozačkog ispita 40-godišnji muškarac je u četvrtak 10. siječnja oko 23.05 sati upravljao osobnim automobilom marke Škoda Fabia čakovečkih registarskih oznaka Ulicom Ribnjak u smjeru juga, a da se prethodno nije zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika koji su ga namjeravali zaustaviti'', objavila je zagrebačka policija. 

Navode da je ''dolaskom do pješačkog semafora na Ulici Ribnjak, skrenuo ulijevo preko uzdužne neisprekidane crte na kolniku na dio kolnika namijenjen kretanje vozila iz suprotnog smjera i zaobišao zaustavljeno vozilo ispred sebe. Dolaskom do semafora, nastavio je voziti i prošao kroz crveno svjetlo. Nakon toga, nastavio je kretanje Palmotićevom ulicom dok su ga sa upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima pratili policijski službenici u namjeri da ga zaustave''.

''Dolaskom do raskrižja Palmotićeve i Boškovićeve ulice, u raskrižje ponovno ulazi na znak crvenog svjetla na semaforu, skreće udesno na kolnik Boškovićeve ulice u smjeru zapada te nastavlja vožnju Boškovićevom prema Hebrangovoj ulici. Po Hebrangovoj ulici vozi po lijevoj prometnoj traci namijenjenoj za kretanje ravno u smjeru zapada, a dolaskom do raskrižja s Preradovićevom ulicom, u raskrižje još jedanput ulazi na znak crvenog svjetla na semaforu u kojem zadržava smjer kretanja za ravno. Tada je naletio na osobni automobil Renault Megane zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak, a koji se kretao Preradovićevom u smjeru juga te je u raskrižje ušao propisno na znak zelenog svjetla za svoj smjer kretanja'', opisuje policija.

''Od siline naleta osobni automobil marke Škoda Fabia odbačen je ulijevo, dok je osobni automobil marke Renault Megane  odbačen u desnu stranu. U nekontroliranom kretanju, osobni automobil marke Škoda Fabia sletio je s kolnika u smjeru jugozapada, naletio na metalne stupiće i nogostup gdje je udario u zid zgrade kućnog broja 13 Hebrangove ulice. Osobni automobil marke Renault Megane je u zanošenju i nekontroliranom kretanju sletio s kolnika u smjeru jugozapada, a potom i na nogostup s južne strane kolnika Hebrangove ulice te metalne stupiće i zid iste zgrade'', navodi policija.

Navode da je ''u prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 40-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb i u Bolnici za plućne bolesti Jordanovac. Lakše su ozlijeđeni 38-godišnji vozač i dvoje putnika (57, 41) iz osobnog automobila marke Renault Megane i 42-godišnja putnica iz osobnog automobila marke Škoda Fabia. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb i KB Sestre milosrdnice''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prometna nesreća kod čvora Pirovac

Više s weba