PROGALŠEN KRIVIM

Umirovljenik na autu imao natpis 'sudstvo podržava kriminal'. Naplatili mu 717 kuna kazne, kažu da je vrijeđao pravosuđe

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL /Ilustracija

Umirovljeniku je oduzeta ploča s natpisom i drveni sanduk jer, naveo je sud, postoji opasnost da ih opet upotrijebi

19.4.2022. u 16:23/ RTL Vijesti

Općinski sud u Bjelovaru osudio je umirovljenika Branka M. na novčanu kaznu od 717 kuna i šest lipa zbog omalovažavanja državnih organa, piše Večernji list.

Branko je, naime, krivim za vrijeđanje jer je 14. studenog 2019. na parkiralištu trgovačkog centra u Pakracu u tovarnom prostoru teretnog automobila marke Mercedes Benz njemačkih registarskih oznaka montirao metalni nosač i ploču na kojoj je na hrvatskom i njemačkom jeziku ispisao: "Sudstvo podržava kriminal. HR povratnici moraju platiti pravdu ili je život ugrožen." 

Na vozilu se nalazio i drveni kovčeg nalik na lijes s crnim križem na vrhu, a time je, navodi se, omalovažavao državne organe.

Umirovljeniku je oduzeta ploča s natpisom i drveni sanduk jer, naveo je sud, postoji opasnost da ih opet upotrijebi. Prijavu je inače podnijela PP Pakrac, a Visoki prekršajni sud u studenom 2021. poništio je prvotnu presudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko M. je navodio da je s takvim vozilom prošao kroz četiri države i da mu nitko ništa nije prigovorio te da je dan prije privođenja bio u Uredu predsjednice države, na Ustavnom i Vrhovnom sudu i kod glavnog državnog odvjetnika, piše Večernji list.

Više s weba

Pročitajte još

Image
istra

19-godišnjak bježao policiji, pa htio pregaziti policajca. Oba policajca su pucala

Više s weba