NESLUŽBENO DOZNAJEMO

USKOK objavio za što tereti Dekanića i suučesnike. Traže zatvor za petero, ali ne i za trudnu policajku

Image

Oštetio društvo za gotovo 14.000 eura jer isplatilo je vlasnici vozila i kuće gotovo 3000 eura za štetu, županiji nešto više od 11.000 eura. Dekanić je i dalje tvrdio da je vozio Bičanić

16.3.2023. u 13:26/ Danas.hr

Da donosi rješenje o provođenju istrage protiv župana Damira Dekanića i još petero okrivljenika, izvijestio je USKOK.

Tvrde kako je riječ o osobama rođenim 1970., 1976., 1985., 1968., 1989., 1970. godine za koje se sumnja da su trgovali utjecajem, zloporabili položaj i ovlasti te pomogli u zlouporabi položaja i ovlasti.

Navode dalje da se sumnja da je Dekanić u Cerni i Županji 17. travnja 2022. godine pod utjecajem alkohola i upravljajući nedopuštenom brzinom prouzročio prometnu nezgodu u kojoj su oštećena dva osobna vozila te ograda obiteljske kuće. Kažu da je tražio od vlasnice vozila da ne zove policiju jer se bojao negativnog publiciteta.

Računao je, kako se čini i na aplikaciju iz službenog vozila koja je o prometnoj nesreći upozorila policiju pa je zvao svog bratića kako bi tvrdio da je župan bio suvozač.

Što se tiče policijskih službenika protiv kojih se također provodi istraga, USKOK govori da pomoćnik šefa smjene Postaje granične policije Županja, nije unio u Informacijski sustav MUP-a obavijest o prometnoj nezgodi, ali je poslao ophodnju u kojoj je vođa bila policajka koja se sada vodi kao peta okrivljenica.

Image
'ŽUPAN JE VOZIO'

Ovo je prilog iz Potrage koji je pokrenuo krah Dekanića. Troje svjedoka potvrdilo nam je da laže

Image
'ŽUPAN JE VOZIO'

Ovo je prilog iz Potrage koji je pokrenuo krah Dekanića. Troje svjedoka potvrdilo nam je da laže

Dolaskom na mjesto nesreće nisu proveli očevid niti su uputili očevidnu ekipu, osigurali mjesto događaja, alkotestirali sudionike, a ni prikupili podatke o svjedocima.

Vraćeni su zbog službenog vozila na mjesto nesreće, zaključili da je župan pijan, da nije Bičanić upravljao autom jer njegovo je parkirano u neposrednoj blziini, ali su pod utjecajem župana sve prikrili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu evidentirali da je njegovo vozilo u blizini, štoviše, šesti je okrivljenik naložio njegovo uklanjanje.

Nadalje, terete i župana da od trvanja do lipnja iste godine nije namirio iznose štete osiguravajućem društvu već je tvrdio da je vozio Bičanić.

Naposljetku je osiguravajuće društvi isplatilo vlasnici vozila i kuće gotovo 3000 eura za štetu, županiji nešto više od 11.000 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv petero okrivljenika. Kako neslužbeno doznajemo za jednu policajku nije zatražen pritvor jer je trudna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
ISMIJAO JE I POLICAJAC...

Za Direkt govori djevojka koju je zaštitar nasilno izbacio iz kluba. Policija reagirala nakon našeg upita

Osim toga, osumnjičeni policijski službenici su odlukom načelnika policijske uprave udaljeni iz službe, a slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka.

Više s weba

Pročitajte još

Image
prijeti joj zatvor?

Prije godinu dana pretukli dječaka na igralištu medulinske škole, kolala je i snimka, a tek sada optužena ravnateljica

Više s weba