OGLAS

istraga protiv njih još 229

Uskok podigao optužnicu protiov 14 ljudi: Davali su mito za lažne Covid potvrde

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Optužnicom se 14 okrivljenika tereti da su, u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu, od medicinske sestre iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni

15.11.2023. u 10:57/ Hina

Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 14 hrvatskih državljana zbog davanja mita za lažne covid potvrde, dok se istraga protiv još 229 okrivljenika i dalje provodi, izvijestilo je u ponedjeljak tužiteljstvo.

Optužnicom se 14 okrivljenika tereti da su, u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu, od medicinske sestre iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni.


Nakon toga je posrednik medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika i najmanje 100 eura mita, a medicinska sestra je zatim u informacijski sustav ministarstva upisala da su okrivljenici cijepljeni, na temelju čega su oni potom ishodili lažne EU digitalne covid potvrde.

Uskok ističe da je 29. rujna pokrenuo istragu protiv ukupno 243 okrivljenika koje sumnjiči za davanje mita za ishođenje lažnih covid potvrda.

Pogledajte video: Najpopularniji lijek u Hrvata je vitamin D3, trošimo ga 3 puta više nego prije 5 godina: 'Pomagao je u infekciji COVID-a'


Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
UKINUT MU ISTRAŽNI ZATVOR

Zoran Pripuz izlazi na slobodu: Nije bilo razloga da ga se zadrži...


Više s weba