OGLAS

izdavanje lažnih potvrda

Uskok podigao optužnicu protiv 9 hrvatskih državljana i jedne državljanke Srbije: Davali mito za Covid potvrde

Image
Foto: RTL Potraga

Optužnicom se 10 okrivljenika tereti da su, u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine u Zagrebu, iako su znali da nisu cijepljeni protiv Covida-19 i da stoga nemaju pravo na EU digitalnu COVID potvrdu, od medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Zagreb-Zapad

20.11.2023. u 11:06/ Danas.hr

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv devetero hrvatskih državljana i jedne državljanke Srbije zbog počinjenja kaznenog djela davanja mita.
"Optužnicom se 10 okrivljenika tereti da su, u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine u Zagrebu, iako su znali da nisu cijepljeni protiv Covida-19 i da stoga nemaju pravo na EU digitalnu COVID potvrdu, od medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Zagreb-Zapad preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni", stoji u priopćenju USKOK-a.

Nakon toga je posrednik medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika i najmanje 100,00 eura koje je prethodno pribavio od njih, a medicinska sestra je zatim u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neosnovano upisala da su okrivljenici cijepljeni, na temelju čega su okrivljenici potom neosnovano ishodili EU digitalne COVID potvrde.


Pogledajte video: Najpopularniji lijek u Hrvata je vitamin D3, trošimo ga 3 puta više nego prije 5 godina: 'Pomagao je u infekciji COVID-a'


Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
vlasnici u šoku

FOTO Horor na Sajmu knjiga u Puli: Razbješnjeli staford na smrt izgrizao maltezera Ria pred očima vlasnika


Više s weba