VARALI STARIJE OSOBI

USKOK proširio istragu zbog prijevara lažnim bankovnim uslugama i nagradama

Image

USKOK

Foto: Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL

Istraga je proširena zbog prikrivanja dokaza o nedjelima

24.12.2018. u 15:01/ Hina

Nakon što je prošlog petka pokrenuta istraga protiv šestero okrivljenika koji su lažnim bankovnim uslugama i nagradama prevarili osobe starije dobi za gotovo 930.000 kuna, USKOK je u ponedjeljak proširio istragu nad četvero iz te skupine zbog prikrivanja dokaza o svojim nedjelima.

Četvero osumnjičenika su u svibnju ove godine na području Vrbovca i Zagreba, za policijske potjere tijekom koje su iz automobila odbacili vrećicu s najmanje 30.000 eura, obavijestile jednoga od sudionika te zločinačke organizacije.

Nakon toga oni su, znajući da će policija ako ga pronađe taj novac koristiti kao dokaz protiv njih, dogovorno tragali za odbačenom vrećicom.

Spomenuti član te skupine je cijelo vrijeme potjere telefonom informirao četvrtookrivljenog o kretanju policije, kao i o točnoj lokaciji gdje je odbačen novac. Tako im je omogućio da neprimjetno dođu na tu lokaciju, uz uputu da, u slučaju da ga zaustavi policija, četvrtookrivljeni odmah prekine razgovor i obriše ga u svom mobitelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njima se u potrazi za novcem pridružio i petookrivljeni koji je zajedno sa četvrtookrivljenim i pronašao novac, a 2000 eura predali su prvo i petookrivljenom.

Potom je sedmookrivljeni petookrivljenom predložio da iz mobitela izbriše sve tragove njihove komunikacije, priopćio je USKOK.

Upravo se čita

Image
Božićna bajka

Salaj za Danas: 'Drvene figure radio je umjetnik iz Njemačke, imamo erije u bojama...'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Teška nesreća pokraj Bjelovara: poginulo pet osoba, dvije teško ozlijeđene

Više s weba