meka prostitucije

Uz bogatu turističku ponudu, cvjeta i ilegalni seks turizam: 'Nije to ništa posebno u odnosu na druge...'

16.9.2022. u 20:45/ Dragana Eterović

Šibenska policija uhvatila je u prekršaju tri Brazilke pa su odmah deportirane. Radile su u iznajmljenim stanovima, a usluge uz cjenik nudile su na internet stranicama za escort

Iza zatvorenih vrata unajmljenog stana cvjeta ilegalni posao. Mlade dame iz raznih dijelova svijeta oglašavaju su na u internetu, a za sat zabave traže od 200 do 300 eura.

"Ne iznenađuje me to. To je normalno otkad je svijeta i pamtivijeka", kazao je Šibenčanin Luka Vidac. "Pa, vjerojatno bi otkazala iznajmljivanje, eto to je to. Ne znam što drugo", govori sugrađanka Biljana.

Šibenska policija je u tri slučaja bila sigurna čime se mlade Brazilke bave.

Image
najstariji zanat

FOTO Prostitucija u Šibeniku: Brazilke u apartmanima nude seksualne usluge, imaju i detaljan cjenik

Image
najstariji zanat

FOTO Prostitucija u Šibeniku: Brazilke u apartmanima nude seksualne usluge, imaju i detaljan cjenik

"U dva slučaja zatekli smo tri strane državljanke. Protiv njih je podnesen optužni prijedlog i s obzirom da su one strane državljanke u prekršaju, protiv njih je doneseno rješenje o udaljenju iz RH u roku od 7 dana", kazao je Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko-kninske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za neke dalmatinske iznajmljivače takve aktivnosti su ipak previše…

"Naravno, imam neke podatke da su iznajmljivači primjećivali takve aktivnosti unutar apartmana, ali nisu ih prijavljivali jer nisu bili sto posto sigurni", prepričava Barbara Marović, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

I dok se na internet stranicama u Splitu oglašavaju usluge oko 170 djevojaka, splitska policija ove sezone nije uhvatila nijednog prekršitelja. U cijeloj Hrvatskoj - njih 15.

Procjene su ipak da je posao jako raširen. "U Hrvatskoj se ovim poslom nazovimo ga tako bavi 6 I 8 tisuća osoba, a konzumenata tih usluga prostitucije je između 70 I 120 tisuća. To je jedan izuzetno veliki broj. Nije to ništa posebno u Hrvatskoj u odnosu na neke druge zemlje", kazuje kriminalist Tonći Prodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalmacija je ljeti meka prostitucije, pojašnjavaju iz Udruge HELP. Oni su ove godine obavili 400 anonimnih testiranja na HIV, Hepatitis I sifilis.

"Puno njih se dolazi kod nas testirati I upravo otuda imamo glavni izvor saznanja tko je odakle I manje više čime se bavi i tako...", govori direktorica udruge HELP, Nevenka Mardešić.

Procjene su i da čak 80 posto seksualnih radnica nisu državljanke Hrvatske. Tu stižu samo na sezonu, u potragu za zaradom.

Više s weba

Pročitajte još

Image
kazneno i prekršajno prijavljen

Na Facebooku pozirao s četničkom kapom, a policija mu u kući našla i arsenal oružja

Više s weba