Sesvete noću...

Vatrogasci koji su dojurili gasiti auto usred pucnjave, otkrili što ih je zateklo, što su rekli policajci

Image

Vatrogasci na intervenciji u Sesvetama 5.10.2022.

Foto: Vatrogasna postroba Zagreba

'Policija nas savjetuje da naša ekipa ne prilazi odmah automobilu, jer se čuje pucnjava oko zapaljenog automobila'

5.10.2022. u 13:15/ S. Ž.

Kako je moralo biti vatrogascima koji su u gluho doba noći, nakon dojave oko 3.30, dojurili u Sesvete gasiti zapaljen automobil, a tamo ih dočekala pucnjava?

Vatrogasna postrojba Zagreba objavila je na društvenim mrežama da je dojavu građana o požaru dobila u 3.33 sati od građana, odnosno da: "… gori automobil u pokrajnjoj ulici."

Što se tamo doista događa, doznali su kad su stigli: "Policija nas savjetuje da naša ekipa ne prilazi odmah automobilu, jer se čuje pucnjava oko zapaljenog automobila. Pod pucnjavom mislimo na obračun vatrenim oružjem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, samo 16 minuta poslije požar je, naveli su, bio ugašen. O sinoćnjem slučaju u Novoselskoj ulici pisali smo ranije prijepodne, a iz PUZ-a su naknadno objavili detalje kojima se zaokružila slika drame u Sesvetama.

Image
Jedna, pa druga, pa...

Selektivni piroman ili nešto drugo? Policija ga sumnjiči da je palio – isključivo pekarnice

Image
Jedna, pa druga, pa...

Selektivni piroman ili nešto drugo? Policija ga sumnjiči da je palio – isključivo pekarnice

Iz policije opisuju da je sve počelo oko 3.15 kada je izvjesni 53-godišnjak "lakozapaljivom tekućinom polio parkirani osobni automobil", inače Audi, osječkih tablica, u vlasništvu 28-godišnjakinje. Ali:

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

"U tome ga je uočio član njene obitelji te je u namjeri da ga spriječi izašao iz kuće na što je 53-godišnjak iz vatrenog oružja prema njemu ispalio više hitaca nanijevši mu strijelne rane u predjelu tijela i ekstremiteta."

A onda, nakon pucnjave, opisuju dalje: "Otvorenim plamenom izazvao je požar navedenog automobila te je pobjegao. Ozlijeđenom muškarcu liječnička pomoć pružena je KB Dubrava, a težina ozljeda za sada nije poznata. Za muškarcem, poznatim policiji, koji se dovodi u vezu s ovim događajem, intenzivna je potraga. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je inače o ulici za koju su stanari za RTL.hr skrenuli pažnju da je tu jedan automobil gorio i ljetos, relativno nedavno, u noći na 2. kolovoza, kad su vatrogasci također morali gasiti.

Osim paleži, tada pucnjave nije bilo. Stanari za praskove koji su odjekivali, kažu i to da im sinoć isprva nije bilo niti sasvim jasno je li riječ o eksplozijama guma zapaljenog automobila ili o pucnjavi.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prometna nesreća kod čvora Pirovac

Više s weba