Sve je pod velom tajne

Već tri mjeseca ni traga ni glasa o djelatnici MORH-a: 'Taj dan smo se dogovorile da ćemo se vidjeti'

2.3.2020. u 21:25/ Ivana Ivanda Rožić

Je li u sve uključena vojno-sigurnosna agencija, iz MORH-a ne odgovaraju

Vojska, MUP, obitelj, prijatelji, civilna zaštita, svi oni već puna tri mjeseca tragaju za Jadrankom Skender, 51-godišnjom djelatnicom Počasno-zaštitne bojne koja je radila u knjigovodstvu Ureda predsjednice na Pantovčaku.  

Kad je njezin automobil pronađen uza savski nasip, većina je odmah pomislila da je riječ o samoubojstvu. No, oni koji su Jadranku poznavali, takvu teoriju odbacuju. Tvrde, u cijelom slučaju iznimno je puno tajni. 

Ono u što njezina obitelj definitivno vjeruje jest da nije počinila samoubojstvo.

"Ta žena, ako išta možemo definitivno za nju reći jest, da je unučica za nju centar svijeta, i što se tog dijela tiče, ništa nije dalo naslutiti da će nestati. Još smo se taj dan dogovorile da ćemo se vidjeti",  kaže kći nestale Ines Skender.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožerna narednica Jadranka Skender bila je pripadnica Počasno-zaštitne bojne, zaposlena u Uredu predsjednice u knjigovodstvu. Nestala je početkom prosinca prošle godine. 

"Mozaik se i dalje slaže"

S obzirom na to da je vojna osoba, odmah je obaviještena Vojna policija koja je uz civilnu, vatrogasce, GSS i državnu upravu za zaštitu i spašavanje koristila 13 raznih plovila, jednu bespilotnu letjelicu i dron kako bi ju pronašli, ali rezultata - nažalost još nema. 

Upravo se čita

Image
ANALIZA SKY NEWSA

Zašto je toliko žrtava potresa u Siriji i Turskoj? Nekoliko je razloga

"Znate i sami da je kod takvih događaja intenzitet na početku najjači, međutim taj mozaik se i dalje slaže i gleda se, traži se, razgovara se, dakle govorimo o obavijesnim razgovorima, pregledavanju određenih snimki", rekla je glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti.

Cijela priča o nestanku Jadranke Skender - za obitelj je puna nepoznanica. Njezin automobil sa stvarima pronađen je na mjestu koje nikad nije bilo obiteljska ruta kretanja. Za njih smisla nema ni pijesak na vjetrobranskom staklu. Uz to, Jadranka Skender bojala se vode, a automobil je pronađen - kraj savskog nasipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ov Mate Vukušić koji je u kontaktu s obitelji cijelom slučaju ne može se načuditi.

Iz MORH-a ne žele reći je li uključena i vojno-sigurnosna agencija

"Ono pitanje koje još golica moj interes, a pretpostavljam i većine građana: koji su to podaci s kojim je raspolagala gospođa Skender? Koja je to klasifikacija? Je li možda znala nešto što je u nacionalnom interesu? Je li time ugrožen nacionalni interes njenim nestankom i tko ju je uopće - neću reći i prejudicirati - oteo ili je nestala? Radi li se o iznošenju podataka i što to može značiti za sigurnost RH?", kazao je predsjednik virovitičko-podravskog SDP-a Mate Vukušić.

Je li u sve uključena vojno-sigurnosna agencija, iz MORH-a ne odgovaraju. Samo poručuju što su do sad poduzeli i da je MORH u kontaktu s obitelji. 

"Pa teško mi je nagađati što bi se moglo dogoditi jer uvijek mislite da se to događa nekom drugom. To se dogodi u filmovima, ne pada ti na pamet da se to može dogoditi tebi, ni u primisli nekome koga znaš, a kamoli ne tvojoj mami", rekla je kći nestale Jadranke Ines Skender.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je pregledala sve snimke s rute kretanja, ali gdje je pripadnica OS RH još je pod velom tajne. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
istraga u tijeku

U Plavšincu muškarac proboo mladića (24). Hospitaliziran je u Koprivnici

Više s weba