uhitili desetak osoba

Velika akcija policije i USKOK-a: Pala skupina koja je izrađivala lažne COVID potvrde, pretresi u tijeku

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija

Prema prvim neslužbenim informacijama riječ je o nastavku priče s kraja prošle godine kada je uhićeno više osoba

28.9.2022. u 9:22/ RTL Vijesti

Policija i USKOK pokrenuli su još jednu akciju uhićenja. Akcija se provodi na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije i njome je obuhvaćen veći broj osoba. Radi se o uhićenjima organizirane skupine koja je tijekom pandemije izrađivala lažne COVID potvrde.

U tijeku su pretresi njihovih domova.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba bit će podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je najmanje jedna osoba iz zdravstvenog sustava zajedno sa svojim pomagačima na temelju krivotvorenih podataka organizirala izdavanje stotina lažnih covid potvrda zainteresiranim građanima, a za što su im ti građani plaćali određene novčane iznose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Večernji, desetak osoba je uhićeno na širem područja Zagreba. Prema prvim informacijama sumnjiče se za primanje i davanje mita, a neslužbeno se spominje da je riječ o organizirano kriminalnoj skupini u sklopu koje su se tijekom pandemije krivotvorile i preprodavale COVID potvrde.

Image
Direkt otkriva

Po Facebooku traže partnere za jednu noć, ali samo ako imaju COVID, sve to zbog COVID potvrda i suludih ideja

Image
Direkt otkriva

Po Facebooku traže partnere za jednu noć, ali samo ako imaju COVID, sve to zbog COVID potvrda i suludih ideja

Prema prvim neslužbenim informacijama riječ je o nastavku priče s kraja prošle godine kada je uhićeno više osoba, a među njima su bile i medicinske sestre koje su radila na punktovima za cijepljenje te su izdavale lažne COVID potvrde  osobama koje zapravo nisu bile cijepljene.

Upravo se čita

Image
PRVI DONOSIMO

Filipović reagirao na Tomaševićevu odbijenicu: 'Ima najveći proračun, nemoguće da nema'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dramatična snimka spašavanja iz požara u Šibeniku

Više s weba