veliki požar kod Jadrije

VIDEO/FOTO Zapovjednik JVP Šibenik stanovnicima Jadrije i Srima: 'Sklopite tende, maknite stvari...'

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell/Čitatelj RTL.hr-a

Milošević poručio da je trenutačno stanje povoljnije, ali da se boje bure koja je najavljena: 'Mogla bi raspiriti požare'

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević za RTL.hr kaže da je situacija na terenu malo povoljnija.

"Nešto je bolje, malo se primirilo, ali požar nije lokaliziran i gori na velikoj površini. Vatrogasne snage rasporedili smo na najugroženije točke", rekao nam je Milošević.

Podsjetimo, danas su oko podneva izbila tri požara na šibenskom području. Dva požara na magistrali kod skretanja za Jadriju spojila su se u jedan, a gori i u Dubravi u smjeru industrijske zone Podri. Vatrogasni zapovjednik Milošević potvrdio je da su obranili nekoliko objekata.

"Radi se o poljskim objektima u maslinicima i na poljima koji su bili u jednom trenu ugroženi. Prema informacijama s terena, kolege su ih sve uspjeli obraniti. Sve zračne snage još su tu", rekao je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'opći kaos'

FOTO/VIDEO Zagrepčanin iz Vodica za RTL.hr: 'Nema struje, ne rade restorani. Konobar kaže - slično je kao prošli put'

Image
'opći kaos'

FOTO/VIDEO Zagrepčanin iz Vodica za RTL.hr: 'Nema struje, ne rade restorani. Konobar kaže - slično je kao prošli put'

Iako se stanje trenutačno čini malo povoljnije, kaže kako se boje bure. "Plašimo se bure koju su najavili, da ne bi raspirila požar", rekao nam je. Potvrdio je da je na terenu je više od 100 vatrogasaca sa 60 vatrogasnih vozila.

Milošević je nešto ranije za Šibenik.in rekao da gori s obje strane magistrale u smjeru Jadrija-Srima, da trenutačno nije pretjerana opasnost za ta naselja, ali je stanovnicima Jadrije i Srime poručio da zatvore prozora, da uklone gorive materijale oko kuća, sklope tende, zatvore prozore te da paze na djecu i starije.

Upravo se čita

Image
traže se naprave

Dojave o bombama poslane širom Hrvatske, za većinu do sada potvrđeno da su lažne

Lučka kapetanije Šibenik izdala je priopćenje u kojem zabranjuje plovidbu između luke Šibenik i Šibenskog mosta zbog koridora za kanadere, a kako nam javlja čiateljica, koja vidi požar s Prvića, policija na moru daje upozorenja brodovima da se maknu s tog područja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
MANIJAK IZA REŠETAKA

Osječani mogu odahnuti: uhićen čovjek koji je ljude plašio prislanjajući im pištolj na glavu

Više s weba