IZNIO OBRANU

VIDEO Pogledajte Zavadlavovu obranu: 'Točno je da sam imao motiva da se osvetim stradalim osobama, ali...'

Image
Foto: RTL

'U nedostatku počinitelja skupilo se s ceste mene ', kazao je Zavadlav

7.9.2022. u 16:16/ M.D.

Danas je na Visokom kaznenom sudu u Zagrebu razmatrana žalba 28-godišnjem Splićaninu Filipu Zavadlavu kojemu je izrečena nepravomoćna kazna od 40 godina zatvora zbog ubojstva Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića. Tereti ga se da je u siječnju 2020. usred bijela dana hicima iz kalašnjikova ubio navedene osobe.

Zavadlav je u svojoj obrani tvrdio da je u vrijeme počinjenja zlodjela, koje je inače snimljeno kamerama video nadzora, bio na moru, te da nije počinio zločin.

"Pribavljeno vještačenje smatra se nelegitimnim, nepotpunim, kontradiktornim i nevjerodostojnim te je potrebno obnoviti vještačenje s istim ili drugim vještacima, a sve u svrhe kako bi se utvrdilo da sam bio i ostao potpuno zdrava osoba", kazao je.

"Neosporna je činjenica da ono za što sam ja optužen ne može počiniti samo jedna osoba. U nedostatku počinitelja skupilo se s ceste mene da ja kao mali Oliver Twist nagrabusim za svih. Točno je da sam imao motiva da se osvetim stradalim osobama, ali to ne znači da sam pucao u njih. Optužba je nedokazana i negiram počinjenje djela koja mi se stavljaju na teret", kazao je Zavadlav u jednom dijelu iznošenja svoje obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više detalja s današnjeg saslušanja Filipa Zavadlava na Visokom kaznenom sudu pogledajte u emisiji RTL Danas u 19 sati.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U DUĆAMA

Požar u staračkom domu kraj Omiša, preminule su dvije osobe! 'Požar je lokaliziran, u tijeku je evakuacija'

Više s weba