stravičan slučaj u puli

Vlasnik kuće u kojoj je živio preminuli dječak (15): 'Nismo fanatici. Jedino što smo mogli je izmoliti koju molitvu'

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Vlasnik kuće tvrdi da nitko nije znao da je dječak bolestan

2.10.2021. u 13:10/ RTL Vijesti

U Puli je srijedu preminuo dječak (15), a njegovi su roditelji uhićeni i osumnjičeni za nebrigu i zanemarivanje djeteta.

Sumnja se da roditelji mjesecima nisu odveli dijete liječniku iako je bilo bolesno, već su liječničku pomoć zatražili tek ove srijede kad se njegovo zdravstveno stanje toliko pogoršalo da mu liječnici više nisu mogli pomoći. 

Roditelji su pripadnici vjerske udruge Vaišnavsko društvo. Žive u kući s još članova udruge. Vlasnik kuće u kojoj svi žive tvrdi da nitko, pa ni roditelji, nije znao da je dječak bolestan.

Image
15-godišnjak preminuo

DORH objavio detalje stravičnog slučaja iz Pule: Roditelji su mjesecima bili svjesni da je dječak lošeg zdravstvenog stanja, ali...

Image
15-godišnjak preminuo

DORH objavio detalje stravičnog slučaja iz Pule: Roditelji su mjesecima bili svjesni da je dječak lošeg zdravstvenog stanja, ali...

"Ne osjećam se odgovorno. Meni je samo teško jer da sam i malo znao sigurno bih poduzeo nešto. Nitko ne može optužiti nekoga, ako ne znate točno o čemu se radi. Ima toliko stvari, toliko bolesti koje se pojave i otiđu iznenada. Ne možemo tek tako nekoga optužiti da je netko neodgovoran, da se netko bahato ponaša, da se ne brinu o prehrani i tako dalje", rekao je predsjednik udruge Vaišnavsko društvo za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opisao je što se tog dana događalo u kući u trenutku kada je stigla hitna pomoć.

"Kad je došla prva pomoć, kad su pokušali pokušali reanimirati malog, bilo ih je troje liječnika ja mislim. Majka je bila tu i još jedan naš član uz njega. Mi nismo mogli nikako pomoći tu. Jedino što smo mogli je izmoliti koju molitvu za njegovu doborbit", objašnjava predsjednik udruge.

Upravo se čita

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Hrvati velikom većinom protiv obuke Ukrajinaca u RH

On tvrdi da nitko nije znao da je dijete bolesno tri mjeseca. 

"On je išao redovito u školu, ako su znali to u školi zašto nisu obavijestili roditelje", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi nismo nikakvi fanatici niti sekta, ovo nije neka crna magija, dodao je.

Roditelji su privedeni sucu istrage koji im je odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nastavak potrage

U urušavanju zgrade u Rusiji poginulo šest osoba

Više s weba