u padu je

Vodostaj Kupe u Karlovcu stagnira, prošla je opasnost od poplave

Image

Kako je izgledalo mjesto Brodarci prije dva dana pokraj Karlovca koje je poplavljeno je zbog obilnih kiša

Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell

Iako je prije dva tjedna vodostaj premašio osam metara te je rijeka Kupa u Karlovcu poplavila prometnice, mnoga dvorišta i ušla u stambeni prostor dviju kuća, sada se vodostaj zadržao ispod 750 centimetara

30.9.2022. u 21:44/ Hina

Vodostaj Kupe u Karlovcu u petak stagnira, od 14 do 20 sati vodomjer pokazuju 729 centimetara i opasnost od poplava je prošla, a posebno zato jer je i u gornjem toku Kupe u Primorsko goranskoj županiji vodostaj bitno opao, doznaje se u Glavnom centru za obranu od poplave.

Iako je prije dva tjedna vodostaj premašio osam metara te je rijeka Kupa u Karlovcu poplavila prometnice, mnoga dvorišta i ušla u stambeni prostor dviju kuća, sada se vodostaj zadržao ispod 750 centimetara. Zato su bile proglašene samo redovite mjere obrane od poplave.

Korana je u Karlovcu također visoka, no iznosi 667 centimetara, samo centimetar više nego sat ranije, a tek 20 centimetara više nego u podne. To znači da se i Korana zadržala u koritu i nije dosegla 680 centimetara, te nisu proglašene ni redovite mjere, samo pripremno stanje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U DUĆAMA

Požar u staračkom domu kraj Omiša, preminule su dvije osobe! 'Požar je lokaliziran, u tijeku je evakuacija'

Više s weba