Budimo na oprezu

'Vojnik plavih očiju' kojega smo otkrili, nije jedini slučaj. Deseci naših čitatelja suočili su se s prevarantima na internetu

Image
Foto: Screenshot/Facebook , Shutterstock

Jedan od onih članaka gdje samo navedemo komentare. Izgleda da su deseci naših čitatelja imali doticaj s takvim prevarantima

5.7.2021. u 11:25/ P.H.

Ratna zona, neizmjerna tek viđena i nikad toliko jaka ljubav, opasnost, novac za spas - uvijek ista priča prevaranata kojima je jedini i glavni cilj doći do tuđe imovine.

 Iza našeg vojnika nalik Vinu Dieselu stoji još stotine takvih. Desetine naših čitateljica, ali i čitatelja, ostavile su svoja iskustva u našim komentarima. 

Image
Ide mi, u životu ide mi

FOTO Na Fejsu sam upoznala nevjerojatnu ljubav i romantiku, a onda sam otkrila...

Image
Ide mi, u životu ide mi

FOTO Na Fejsu sam upoznala nevjerojatnu ljubav i romantiku, a onda sam otkrila...

U nadi da više ni oni/e najmekšeg i najnaivnijeg srca neće nasjesti ni na jednu patničku lažnu priču s društvenih mreža, prenosimo vaša iskustva:

"Frendica ostala bez 2 tisuće kuna  po istoj špranci.Na svu sreću nije više jer sam ju dozvala pameti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oooo taj se i meni javio, samo pod drugim imenom".

"Ima i za muške, uvijek slična priča i ratna zona".

Upravo se čita

Image
KRAJ NAŠE SKUPINE

Maroko slavio protiv Kanade i osvojio prvo mjesto u skupini

"I mene je dotični majmun kontaktirao kad sam mu rekla da sam gatara i da vidim da je prevarant blokirao me je".

"I meni je neki na misiji u Afganistanu se javio.Ja odmah blokirala"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I mene je dotični kontaktirao kad sam mu rekla da sam gatara i da vidim da je prevarant blokirao me je".

"Upoznala sam i ja takvog prije 3 godine.Nisam se mogla braniti od njih.Dobivala sam romane na engleskom".

"Sve ih više ima:"

Image
Foto: Screenshot/Facebook
Image
Screenshot/Facebook

(Facebook)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Facebook
Image
Screenshot/Facebook

"Meni je kao neki "advokat" iz Nigerije,Mulu Zulu poslao mail da sam naslijedio 3 firme,5 kuća i neki bijesni auto a kao i čeka me eto i keš od 100 miliona dolara i da je to moj neki daleki rođak koji će sve to prebaciti na mene samo eto troškovi su 10 tisuća dolara, pa nek uplatim na Western Unionu".

"I ja sam dobila poruku od naočitog muškarca sa ponudom za prijateljstvo. Obično ne odgovaram na takve ponude , ali ovog puta sam sasvim slučajno otkrila 3 te iste jako ljubazne poruke i kod drugih žena ( da sam tražila vjerojatno bih našla još). Shvatila sam da traži žrtvu i zato sam mu odgovorila da me ne interesira".

"Svi blokirani":

Image
Foto: Screenshot/Facebook
Image
Screenshot/Facebook


"Meni se javio Pedro iz UK,da živi sa sinom malim.Udovac i dopisivali se 3 tjedna onda mi je reka da mora u Afriku po materijal za svoju galeriju i i da će se javit ,javio se i zatražio od mene 2000 dolara nek mu pošaljem. Rekla mu da nemam pa mi je rekao da dignem kredit. Rekla sam da ću ga reći policiji, pa se više nije javio". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Žao mi je žena koje se zalijepe za takve nepoznate, vjerojatno i nepostojeće tipove. Zapravo, uopće mi nije jasno zbog čega bi trebalo prihvatiti 'prijatelja' čije ime i prezime, kao ni lik, nikad u životu nisi vidjela. Dotični je završio u sočnoj objavi podijeljenoj s prijateljima. I blokiran".

"Imala sličnu situaciju. Američki vojnik, rastavljen u BurneoFaso, sprema se za mirovinu, u Americi ima sve, ali bi se doselio... malo sam ga vozala, ali kada je zatražio novac za kartu do Švicarske (novac će mi vratiti kada se vidimo u Veneciji) - blokirala i obrisala". 

"Meni se, ne tako davno, javila jedna baba na samrti, iz Francuske, htjela mi je ostaviti svoje veliko nasljedstvo, fotkala mi je i svoju osobnu i sve sve sve..haha. Nekako sam je ipak odbila i ostala..sirotinja". 

"Meni je jednom na e-mail stigla poruka kako sam naslijedila veliko bogatstvo od svog rođaka, za koje trebam navodno poslati novac za pravne troškove ...Na slici Afroamerikanac prezimena Salihović". 

"Evo još jedan:"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Facebook
Image
Screenshot/Facebook

(Facebook)

Koliko god lijepe i romantične poruke zvučale, ne zaboravimo da se radi o potpunim neznancima iza lažnih imena. Na kraju vam samo želimo poručiti - čuvajte se i ne nasjedajte. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ubojica upućen na psihijatriju

RTL prati događanja nakon trostrukog ubojstva: U Splitu se život polako vraća u normalu

Više s weba